Yasin frälsare på stopptid

av gorbol

Efter två kryss – mot Hammarby och Falkenberg – är Örebro uppe på vinnarspåret på hemmaplan igen.
Men det satt hårt åt.
Först på stopptid fullbordade irakiske landslagsmannen Ahmed Yasin sin helkväll med att göra 2-1-målet mot Assyriska.
Här en rapport från Behrnabeu:

Matchbetyg 3
Spänningen och dramatiken förlåter det emellanåt låga tempot, bristen på intensitet och de många tekniska misstagen.
ÖSK vid taktpinnen i första halvlek. Utan att imponera spelmässigt tog man fram tre superchanser. Bland annat brände Mohammed Saeid en straff.
Lite bättre spel i andra halvlek och på stopptid fick ÖSK betalt för sitt tålmodiga passningsspel.
Assyriska, som försvarade sig lågt, kontrade vasst och krigade tappert, hade ett kanonläge till kvittering men inhopparen Admir Catovic fick snedträff på bollen djupt inne i ÖSK:s straffområde.

Matchens profil
Ahmed Yasin. Irakiern har gjort bättre insatser spelmässigt, men gör man två mål och skjuter upp sitt lag i serieledning finns det ingen större anledning att gnälla.
Smolk i glädjebägaren: efter 2-0-målet firade Yasin så vilt med ”Kubanerna” att han drog på sig ett gult gult. Därmed är han avstängd mot Ängelholm.

Matchens grej
Paul Obiefule gav prov på akrobatik ur den högre skolan när han i första halvlek liggande i luften fick bort bollen på mållinjen och därmed förhindrade ett ledningsmål för ÖSK.
AFF:s nigerian hamnade i fokus vid fler tillfällen under matchen.
Han orsakade ÖSK:s straff med ett för löst hemåtspel.
Och han tryckte distinkt in kvitteringsbollen bakom Oscar Jansson.

Matchens frågetecken
Nordin Gerzic. Han gjorde förvisso ett sällsynt vackert frisparksmål i seriefinalen mot Falkenberg, men i övrigt har mittfältaren inte imponerat i återkomsten.
Använder för många tillslag och spelar för mycket i sidled.
Tiden i Blåvitt har inte gjort Gerzic gott.
Avstängd mot Ängelholm.

Domaren
Antti Kanerva förefaller inte tillräckligt tränad, har för dålig spelförståelse och är därmed för långt ifrån situationerna. Inte godkänd.

Prognos
Nja, ÖSK står inte riktigt att känna igen från våren. Passningsspelet är inte längre lika bra och man släpper till fler målchanser än tidigare.
Dessutom kan man börja ifrågasätta tränaren Peo Ljung.
Varför fortsatte man inte med Yasin – stark en-mot-en – på högerkanten när AFF:s vikarierande vänsterback Linus Malmborg blev kortbelastad redan efter två minuter?
Och varför spela Gerzic och Saeid – som båda vill ha mycket boll och som båda vill styra spelet – som innermittfältare. Jag förstår att Ljung vill investera i Gerzic, men just nu känns det som att Saeid och Tobias Nilsson bättre skulle balansera mittfältet.
Ängelholm borta och Brage hemma närmaste uppgifter för ÖSK.
Assyriska är inne i en negativ trend, har bara tagit en poäng i de fyra senaste matcherna.
Men sett till kvällens insats ska det rimligen inte vara någon fara för att AFF på allvar dras ned i bottenträsket.
Närmast väntar Brage hemma och Landskrona borta.
Linus Malmborg avstängd mot Brage.

***
Tredje raka matchen utan seger.
Gif Sundsvall ser ut att ha drabbats av höstfrossa – igen.
Pa Dibba gav laget ledningen mot Örgryte, men sommarförvärvet George Mourad kvitterade för Öis, som därmed tog en blytung poäng i kampen för att undvika nedflyttning.
Giffarnas oväntade poängtapp innebär att Degerfors – som på lördag möter Ängelholm – på nytt får chansen att skapa åtminstone lite spänning i toppstriden.
Giffarnas Adam Chennoufi fick rött kort mot Öis och missar bortamatchen mot Ljungskile.

***
J-Södra är ett av lagen som slåss för sitt liv i de nedre regionerna.
Det märktes inte när Ljungskile kom på besök.
Mats Grens manskap gjorde en riktigt svag insats och förlorade med 1-0 – trots att man fick spela elva mot tio sista 20 (Jakob Olsson utvisad).
Robert Bagger segerskytt för LSK, som klättrar upp till femte plats i tabellen.