Bara sekunder kvar av matchen.
Då slår skyttekungen Victor Sköld till och avgör Hallandsderbyt mot Varberg – och skickar därigenom sitt Falkenberg ytterligare ett steg närmare allsvenskan.
Här lite synpunkter från 2-1-mötet på IP:

Matchbetyg 3
En väntad matchbild. FFF vid bollen mest hela tiden medan Varberg prioriterade försvarsspelet och satsade på att göra mål via fasta situationer.
6-0 i skott på mål i första halvlek säger det mesta – det var hemmalaget som styrde och ställde och som också borde ha punkterat matchen.
Jämnare i andra halvlek, då FFF blev mer passivt. När Bois lite oförtjänt kvitterade (Karl Söderström) kunde det ha gått hur som helst, men rättvisa skipades trots allt när Victor Sköld långt in på stopptid mycket vackert nickade in Adam Erikssons precisa inlägg.

Matchens profil
Victor Sköld. Gjorde båda målen för hemmalaget och har nu totalt gjort 19. En plåga för Bois-försvaret både fel- och rättvänd. Smart, fräck och stark i kroppen. Jobbade dessutom stenhårt i 94 minuter och skickade på så sätt rätt signaler till lagkamraterna.

Matchens grej
2-1-målet, givetvis. Ett av många snygga som gjorts på IP denna säsong – och avgjort det viktigaste. Läge att hylla Adam Eriksson som var lysande på sin vänsterbacksposition. Följde med upp i massor av anfall och slog ett flertal begåvade passningar, inspel och inlägg.

Målvakterna
Jesper Hansen ersatte skadade Otto Martler och gjorde därmed sitt första framträdande i superettan sedan 2009. Hade inte särskilt mycket att göra, men uppträdde lugnt och stabilt.
Peter Dahlberg ersatte avstängde Dan Sadé. Hade desto mer att göra och klarade sig riktigt bra. Chanslös på målen.

Domaren
Magnus Ahlsén var snudd på kriminellt bra, om ni fattar vad jag menar. Ett derby medför per automatik hetta och känslor, men Ahlsén höll sig kall och bjöd till och med på ett och annat leende när det smällde som värst i närkamperna.

Prognos
Segern innebär att FFF kopplar ett allt starkare grepp om en allsvensk direktplats och att man sätter stenhård press på Örebro (möter Öis borta på måndag) och Sundsvall (möter Assyriska borta i morgon).
Och någon allsvensk frossa går omöjligt att spåra. Att avgöra ett prestigeladdat derby i slutsekunderna snarare stärker spelarnas redan starka självförtroende.
FFF avslutar med Degerfors borta och Ängelholm hemma. Tufft, men i nuläget finns det ingenting som talar för annat än att hallänningarna står pall och spelar i allsvenskan 2014.
Anton Wede avstängd mot Degerfors.
Varberg har elva raka utan seger och löper nu uppenbar risk att åka ur direkt. Skyttekungen Gabriel Altemark-Vanneryr, som bär lagets anfallsspel, har inte kunnat träna sen i juni och går på sprutor för att kunna spela. Och i nästkommande match, hemma mot Assyriska, tvingas Bois klara sig utan både Ibrahim Koroma och Armin Tankovic som är avstängda.

***
Östersund tycks avsluta säsongen som man inledde den, alltså starkt.
I dag tog nykomligen en ny fin trepoängare via 3-1 borta mot ett svårspelat och svårslaget Ljungskile.
Och ser man på, två anfallare antecknade sig i målprotokollet: Sinan Ayranci kvitterade LSK:s 1-0-ledning och Taylor Morgan gjorde 2-1-målet. Jamie Hopcut spikade slutresultatet.