Startsida / Inlägg

Omgångens fyra (och lite annat…)

av gorbol

Vi laddar väl på direkt…?

Här är ”Omgångens fyra” – och lite annat smått och gott.

Synpunkter som alltid välkomna – om de håller måttet, vill säga.

MÅLVAKT

Matt Pyzdrowski, Ängelholm (2)

Rånade Assyriska på segern med tre, fyra närstridsparader som bara inte finns. Mannen med hjälmen (som inte, har jag fått veta, är av cykelmodell) har varit rena väggen i upptakten. Har ingen överman i serien. Har han någon i landet? Jag tvivlar.

FÖRSVARSSPELARE

Tomas Hansson, Husqvarna

Ljusare på ytterbacksfronten denna säsong – och här är ytterligare ett minst sagt välkommet tillskott. Stängde effektivt sin högerkant mot Gais och bidrog dessutom offensivt med både fart, energi och välavvägda beslut. Snyggt jobbat.

MITTFÄLTARE

Jonas Lindberg, Ljungskile

Låg bakom det mesta när LSK chock- och supervände mot J-Södra. Fixade straffen som Stiller satte och spelade fram till både tvåan och trean. Tekniskt skicklig, löpstark, laglojal och med eminent speluppfattning. En favorit, helt klart.

ANFALLARE

Johan Eklund, Gif Sundsvall

Utklassade Hammarbys mittbackar både i luften och längs med plasten, bökbrottade in två mål och var i högsta grad involverad även i det tredje. Centerbjässen har hittat fjolårsformen. Det lovar gott för Giffarna.

TOPP

Gif Sundsvall. Inledande 30 minuterna mot Hammarby den bästa fotbollen jag sett i serien denna säsong. Snabbt och precist passningsspel kombinerat med härlig löp- och attackvilja. Försvarsspelet? Klockrent – som alltid.

FLOPP

Gais. Vad vill Gais med sin fotboll? Hur vill man försvara? Hur vill man anfalla? Hopplöst ledsam går-det-så-går-det-mentalitet mot Husqvarna. Syrianska hemma i morgon. Då måste vi ha svar på frågorna, Askebrand.

Tre höjdare i omgång 5

Lördag

J-Södra-Husqvarna

Slaget om Vättern och en match det har pratats om sen HFF tog klivet upp. Det hela blir ju inte mindre intressant av att ”lillebror” sensationellt toppar tabellen medan ”storebror” parkerar under nedflyttningsstrecket.

Får bara inte missas.

Känslan är att J-Södra trots allt tar det.

Söndag

Assyriska-Gif Sundsvall

Två lag som av och till imponerat stort spelmässigt, men medan det ena har droppat till synes onödiga poäng både här och där har det andra levererat som det anstår en seriefavorit.

Svårtippat, men jag säger kryss, 2-2.

Måndag

Öster-Ljungskile

Två lag som i mångt och mycket symboliserar det upp-och-ned-vända-världen-tillstånd som råder just nu. Öster har generellt gjort bra prestationer, men ändå snuvats på poängen. LSK är alltjämt i en inskolningsfas, men har likväl nollan i förlustkolumnen intakt.

Usch, ingen lek… men… 2-1.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB