Startsida / Inlägg

Första drömelvan

av gorbol

En tredjedel av säsongen är avverkad.

Dags att ta ut ett första all star team.

Här är min drömelva formerad enligt 4-2-3-1:

MÅLVAKT

Zoran Akovic, Husqvarna

Snabb, atletisk, akrobatisk keeper, som ensam spelat in ett flertal poäng åt sitt lag. Suverän på linjen, lite sämre ute i straffområdet. Har tappat en aning i kvalité i de senaste matcherna.

BACKLINJE

Mikael Dahlgren, Ängelholm

Precis som i fjol knappast den mest konkurrensutsatta positionen. En härlig fighter och pådrivare med hög lägstanivå. Ganska snabb och stark i båda riktningarna

Petter Björlund, Ljungskile

Förlängde med klubben i sista stund och fick därför kort försäsong. Har trots det imponerat stort och är starkt bidragande till att laget har hållit nollan i hälften av matcherna.

Jon Fjoluson, Gif Sundsvall

Bildar tillsammans med Marcus Danielson seriens bästa mittbackspar. Lugn, trygg och stabil. Mer? Rejäl i närkampsspelet, positionssäker med fin uppspelsfot. Snudd på komplett.

Dennis Olsson, Gif Sundsvall

Åkte på korsbandsskada i senaste matchen, vilket bara är att beklaga. 19-åringen har tagit stora steg denna säsong. Både Djurgården och danska Ålborg följer honom noggrant.

MITTFÄLTARE

Kevin Walker, Gif Sundsvall

Tar små steg hela tiden och är nu rimligen inte särskilt långt borta från spel på högre nivå. Fin lagkaptenstyp. Har gjort ett par, tre riktigt läckra frisparksmål.

Johan Persson, Hammarby

Också en härlig ledartyp som tar stort ansvar på planen och visar prov på gott omdöme i spelet. Rejäl i duellspelet och bra med boll. Topp tre i laget i varenda match.

OFFENSIVA MITTFÄLTARE

Modou Barrow, Östersund

Glimtade till i Varberg i fjol, men är nu ännu bättre och – framför allt – mycket jämnare. Kan som ingen annan i serien utföra tekniskt svåra nummer i maxfart. Dessutom vass målskytt.

Denis Velic, Öster

Har nästan ensam burit Östers offensiv i vår. Fin teknik, oerhört spelskicklig och med grym förmåga att sniffa upp lediga ytor i motståndarnas straffområde. Läcker typ.

Ferhad Ayaz, Degerfors

Lite blyg ibland, aningen slapp i defensiven mellan varven, men har kvalitéer som jag gillar skarpt. Klipp i steget, fina inspel/inlägg, allt vassare framför mål. Kan gott brösta upp sig lite till.

ANFALLARE

Pablo Piñones-Arce, Hammarby

Har frälst sitt lag vid mer än ett tillfälle med avgörande mål. Fräck, kreativ, stark i kroppen – och en iskall avslutare. Kan användas både som ”nia” och ”tia”.

TRÄNARE

Tor-Arne Fredheim, Ljungskile

Det är trollkarlsvarning på den här karln. Tappade sex försvarsspelare inför säsongen, har dragits med skador och avstängningar under våren – ändå lotsar han grönvitt allt högre upp i tabellen. I sanning imponerande.

Fem bubblare får du också: Anton Cajtoft, J-Södra (målvakt), Elliot Käck, Sirius (ytterback), Markus Gustafsson, Ljungskile (mittfältare), Erik Andersson, Landskrona (mittfältare) och Johan Eklund, Gif Sundsvall (anfallare).

Dina synpunkter är som alltid välkomna – om du har tagit bort skygglapparna, vill säga.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB