Startsida / Inlägg

”Omgångens fyra” (och lite annat…)

av gorbol

Magsjuk.

Därför kort.

Här är ”Omgångens fyra” – plus lite annat.

MÅLVAKT

Dejan Garaca, Syrianska

Har stått i två matcher – och hållit nollan i båda. Hade en del att bestyra mot ett för dagen bättre Ängelholm och löste sina uppgifter med glans. Känns som att SFC:s keeperproblem är ett minne blott.

FÖRSVARSSPELARE

Jon Fjoluson, Gif Sundsvall

Islänningen har övertygat stort under våren. Superstabil även i 3-1-segern mot Husqvarna. Rejäl, positionssäker med gott omdöme och en vänsterfot som är guld värd i uppspelsfasen. Håller kapten Ålander på bänken. Bara en sån sak…

MITTFÄLTARE

Markus Gustafsson, Ljungskile

Bildar tillsammans med evigt unge Kitic ett innermittfältspar som mycket väl kan vara seriens starkaste för tillfället. Kittet som håller ihop laget, lika stark i båda riktningarna och utrustad med fina ledaregenskaper. Outstanding mot Värnamo.

ANFALLARE

Modou Barrow, Östersund (2)

På en egen nivå mot J-Södra. Kvick, snabb med finfin teknik och därtill ytterst irrationell. ÖFK-ordförande Kindberg hävdar att det finns toppklubbar i Europa som är intresserade av 21-åringen från Gambia. Stämmer det är det lätt att förstå varför.

Topp

Assistkungen. Elliot Käck spelar mestadels vänsterback i Sirius. Trots det toppar han seriens assistliga med sex målgivande passningar. Två nya i 2-1-segern mot Hammarby. Starkt jobbat.

Flopp

Slutminutsfrossan. I de tre senaste matcherna har Öster tappat ledningen i slutminuterna. Vid två av tillfällena har man lett med 2-0 – utan att kunna stänga igen. Kan bli kostsamt i slutändan.

Tre höjdare i omgång 11

Lördag

Ljungskile-Degerfors

Glöm stora, starka och svårspelade Ljungskile. Den här upplagan av grönvitt kan mer, mycket mer, än sparka, springa och kämpa. Har gjort 12-2 i de fyra senaste matcherna och är formstarkast i serien. Forwardsparet Johannesson-Lindberg levererar i match efter match.

Tips: 3-1.

Lördag

Assyriska-Sirius

Sören Åkebys första match som ansvarig för ett AFF som är i akut poängbehov – men som har ett flertal spelare avstängda. Bland dem: kaptenen David Durmaz och offensiva nyckeln Christopher Brandeborn.

Å andra sidan tvingas ett formstarkt Sirius klara sig utan sin viktige targetforward Moses Ogbu, som även han är avstängd.

Tips: 1-2.

Måndag

Öster-Östersund

Två av seriens absolut spelskickligaste lag och ett möte mellan två av seriens absolut skickligaste offensiva spelare, Denis Velic i hemmalaget och Modou Barrow i ÖFK. Kan alltså bli sevärt på Myresjöhus Arena.

Tips: 2-1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB