Den hade inte ens Neuer tagit

av gorbol

Ljungskiles mittback Steven Old är allt annat än uppskattad i Sirius-lägret.

Segernickare i absolut sista sekunden när lagen möttes på Skarsjövallen 29 juni.

Och i dag gjorde den landslagsmeriterade nyzeeländaren 2-2-målet och ”stal” därmed två poäng för Uppsala-laget.

Här lite reflektioner kring mötet på Studenternas:

Matchbetyg   4

Fartfyllt, stundtals välspelat med massor av målchanser och fyra mål.

Och dramatik i kubik ända in i kaklet.

LSK kom till match med föresatsen att hålla laget kompakt och inte släppa till något i onödan.

Matchplanen sprack direkt. Redan efter två minuter pangade Jonatan Berg in 1-0 för hemmalaget.

Målet innebar att Ljungskile tvingades flytta fram sitt manskap, vilket ledde till ett öppnare, mer böljande spel.

Det passade det passningssäkrare och lite tekniskt skickligare Sirius som hand-i-handske. Laget dominerade den första halvleken eftertryckligt och när man så fick utdelning i upptakten av andra halvlek (Christer Gustafsson) trodde nog de flesta att LSK:s förlustfria svit om nio matcher skulle spricka med ett brak.

Men icke.

När Sirius backade hem och tappade i aggressivitet valde LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim att skifta statiske Hannes Stiller och osynlige Ken Sema mot virvelvindarna David Johannesson och Peimann Eliassi – och fick fullt betalt.

Jakob Olsson (se nedan) reducerade och Steven Old kvitterade – och i slutsekunderna var LSK en nick i ribban från tre poäng.

Sirius det klart bättre laget i 60 minuter och borde då ha avgjort matchen.

Men ingen skam över LSK, som återigen visade prov på grym moral och härlig fighting spirit.

Matchens lirare

Moses Ogbu. Stark i kroppen med fina fötter. Mästerlig i rollen som targetanfallare. Assisterade vid båda Sirius mål och hade ytterligare ett par framspelningar som borde ha utnyttjats bättre.

Matchens grej

LSK:s 2-1-reducering. När allt såg som jävligast ut för LSK bröt Jakob Olsson in från sin högerkant och lossade vänstersläggan med ett minst sagt praktfullt resultat.

Bollen stolpe-in i närheten av krysset.

Den hade inte ens Neuer tagit.

Domare

Team Nermin Cisic hade hyfsad kontroll matchen igenom. Visst, där fanns ett par straffsituationer, men ingen som såg solklar ut.

3,5 på den femgradiga.

Prognos

Sirius avslutade våren starkt, och ett kryss hemma mot serieledaren i höstupptakten är ändå inte att förakta. Närmast på programmet för den fräscha nykomlingen: Syrianska hemma och Husqvarna borta.

Rimligt utfall: sex poäng.

Ljungskile är nu uppe i tio raka matcher utan förlust. Frågan är om sviten håller över nästa match. Då väntar Östersund på bortaplan. Sen Landskrona hemma för bohusläningarna.

Rimligt utfall: tre poäng.

***

Tre mål på nio minuter.

J-Södra fick full utdelning under den perioden och vann till slut hemma mot Assyriska med 4-0.

Fredrik Olsson, snabb och stark i djupled, gjorde ett hat trick, sitt första i den gröna tröjan. Daryl Smylie antecknade sig också i målprotokollet. Lagkapten Tommy Thelin svarade upp mot kritiken efter en svag vår och assisterade till två av fullträffarna.

Assyriska kom till match med inställningen att försvara sig till varje pris.

Det gick, om vi ska vara snälla, sådär.

***

Tre mål på åtta minuter.

Varberg var alltså snäppet vassare än J-Södra när man i första halvlek vände ett 0-1-underläge till 3-1 – som också blev slutresultatet – hemma mot Husqvarna.

Centerbjässen Nsima Peter, mittbacken Thommie Persson och kreative kantmittfältaren Karl Söderström målskyttar för Bois. Vlado Zlojutro, som inhämtats från Öster under sommaren, imponerade direkt med två assister.

Varberg förbi Värnamo och skuggar nu topptrion i tabellen.

Robin Cederberg tröstmålade för HFF. Mittbackens femte mål för säsongen.

***

7-10 i avslut.

Men 2-0 i mål.

Degerfors tog en blytung trepoängare mot Syrianska hemma på Stora Valla.

Peter Samuelsson gav hemmalaget ledningen och inhoppande Emil Hedsén stängde butiken på stopptid.

Ferhad Ayaz, Degerfors bäste spelare under våren, assisterade till båda fullträffarna.

***

IFK Värnamo ledde i halvtid med 1-0 efter mål av Dzenis Kozica.

Men i andra halvlek tog hemmalaget Landskrona över och kunde till slut vända och vinna med 3-1. Andrew Stadler gjorde sitt nionde mål för säsongen och fortsätter att övertyga. Paul Torres gjorde 2-1 och sommarförvärvet Mattias Adelstam spikade slutresultatet.

Konsekvenser av slutresultatet? Bois upp på fast mark medan Värnamo, som avslutade våren svagt, sjunker ned i tabellens mittskikt.