Startsida / Inlägg

Omgångens fyra – och lite annat…

av gorbol

De tre topplagen tog samtliga full pott i helgen.

Det avspeglar sig på listan.

Här är ”Omgångens fyra”:

MÅLVAKT

Johannes Hopf, Hammarby (2)

Hade en del att bestyra i 2-0-segern mot Värnamo och gjorde det med lika delar pondus och stabilitet. Har en räddningsprocent på 78 och har hållit nollan tio gånger denna säsong. Flest tillsammans med Ljungskile-keepern Alex Horwath.

FÖRSVARSSPELARE

Pär Asp, Varberg

Det går att driva lite med efternamnet, men det här är ingen kille som darrar. Har stagat upp Bois-försvaret som läckte som ett såll förra säsongen. Lysande i 2-0-segern mot Östersund. Minns särskilt ett par i-grevens-tid-brytningar.

MITTFÄLTARE

Kevin Walker, Sundsvall (2)

Har hållit en jämn, hög nivå hela säsongen och leder sitt lag som det anstår en kapten. Outstanding i 2-1-segern mot Assyriska med en drömassist och ett direkt avgörande mål. Närmast besatt av att ta sitt lag till högsta serien – och är på god väg att lyckas.

ANFALLARE

Jonas Lindberg, Ljungskile (2)

All cred till poängspelarna Eliassi och Johannesson som stal rubrikerna efter 4-0-krossen av Öster, men den viktigaste pusselbiten i lagets anfallsspel är tveklöst mannen med hästsvansen. Teknik, fart och – framför allt – speluppfattning så att det räcker och blir över.

Topp

Comebacken. Han hade inte spelat en match sedan i maj, men rehaben nere i Halmstad tjänade uppenbarligen sitt syfte. Riktigt läckert att se Linus Hallenius på planen igen. Alltid en favorit.

Flopp

Förfallet. Husqvarna har inför och under säsongen värvat mer än en och en halv startelva. Till vilken nytta undrar man ju. Nu fem raka förluster och i nästa match, hemma mot Hammarby, är fyra spelare avstängda. Det stinker division 1 lång väg.

Tre höjdare i omgång 23

13 september

Degerfors-Sundsvall

Med Degerfors vet man aldrig… där får man gå på magkänsla. Och magkänslan här säger att Giffarna kommer att få fullt upp. Degerfors imponerade senast och är hemmastarkt medan Sundsvall inte har övertygat helt på bortaplan och dessutom har en tendens att dra tillbaka styrkorna lite väl tidigt.

Degerfors utan viktige Sebastian Castro Tello som är avstängd.

Tips: 2-1.

14 september

Ljungskile-Assyriska

18? 20? Rent av 24? Hur omfattande ska LSK:s förlustfria svit bli, egentligen? Den är uppe i 16 nu och mycket talar för att den plussas på här. Fast AFF är, tabelläget till trots, alltid en lurig motståndare, i synnerhet på bortaplan. Dessutom är laget i desperat behov av poäng.

Assyriska utan avstängde Christopher Brandeborn.

Tips: 2-1

15 september

Sirius-Gais

Besynnerligt nog ett av seriens sämsta hemmalag mot seriens sämsta bortalag. Och då är ändå både Sirius och Gais i mer än hyfsad form. Sirius har sju raka utan förlust, Gais har fyra raka utan torsk. Känns vidöppet.

Tips: 1-1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB