Startsida / Inlägg

Fredheims fingertoppskänsla funkade

av gorbol

Det såg länge ut att bli oavgjort, men i grevens tid – precis som i matchen mot Degerfors – lyckades Ljungskile ta sig samman och därmed haka på den gastkramande toppstriden. Mycket tack vare en viss tränares fingertoppskänsla.

Här är lite synpunkter från 2-1-mötet med tabelljumbon Husqvarna på Skarsjövallen:

Matchbetyg 2

Ljungskile inledde piggast, hade flera fina lägen (David Johannesson och Ken Sema), men tack vare Alexander Lundins fina målvaktsspel lyfte sig hela Husqvarna och fick matchen dit de ville ju längre halvleken led. Inte helt ologiskt tog de även ledningen genom Robin Cederberg som kunde knoppa 1-0 efter passivt försvarsspel hos Ljungskile.

Jonas Lindberg fick sedan en frispark i ett fint läge, men tog inte tillfället i akt och målvakten Lundin var med på noterna.

Men Lindberg skulle sedan få revansch på efterkommande hörna. Kalabalik uppstod i HFF-försvaret och bollen hittade till Ken Sema, som visade prov på fin spelförståelse och hittade Lindberg till vänster som bara behövde raka in bollen i bortre hörnet med en vänstermissil.

Precis i slutet av första halvlek fick sedan Steven ”Mr. Stoppage Time” Old ett jätteläge på hörna, men Peter Gitselov agerade ”andremålvakt” och blockade skottet med skallen.

Andra halvlek kom bara att handla om Ljungskile men trots mängder av chanser lyckades man inte få hål på Husqvarna, vars målvakt Alexander Lundin storspelade mellan stolparna.

Trycket blev ännu hårdare från LSK-håll när Husqvarna tvingades spela med en spelare mindre och då tog Tor-Arne Fredheim chansen att visa vilken fingertoppskänsla han besitter. Ut med Aleksandar Kitic och in med Hannes ”Killer” Stiller.

I den 95:e(!) slog Stiller till och såg därmed till att Ljungskile är med i racet om de allsvenska direktplatserna.

Matchens lirare

15 skott på mål och säkerligen minst lika många hörnor. Detta till trots blev det ”bara” 2-1 till hemmalaget och det kan Husqvarna tacka sin målvakt för dagen, Alexander Lundin. Utan burväktarens storspel hade det kunnat bli 6-1.

Matchens grej

Husqvarna-keepern Alexander Lundins dubbelräddning i mitten av andra halvlek. Jakob Olsson tog fart från sin vänsterkant, gled förbi försvararna och spelade snett inåt bakåt. Bollen hittade Ken Sema som smackade på, Lundin i vägen men släppte retur. David Johannesson var hetast och högg först raka men då var Lundin där igen med en makalös blockering.

Domare

Nermin Cisic blandade och gav en hel del. Kanske borde Markus Gustafsson haft en straff i första halvlek när Philip Bernholtz satte krokben. Var dock helt rätt ute när han gav Peter Gitselov rött kort efter två solklara varningar. Dessvärre missade domarteamet Jakob Olssons armbåge i Tobias Nilssons skrev, något som kan ha varit avgörande för matchens utgång. På det hela taget blir det underkänt.

Prognos

Ljungskile vägrar att förlora och är nu uppe i 22 raka matcher utan förlust. Dessutom har jag svårt att se dem tappa några poäng i de två sista omgångarna, trots att en knepig bortamatch mot Syrianska väntar härnäst. LSK avslutar mot Varberg hemma.

Rimligt utfall: sex poäng.

Husqvarna ligger alltjämt sist i tabellen och närmast väntar Degerfors borta innan man avslutar hemma mot Syrianska.

Rimligt utfall: tre poäng (och då är jag snäll).

Christopher Grönlund 

Jag heter Christopher Grönlund, är 22 år gammal och studerar till journalist. Är bosatt i Göteborg, men har rötterna i ett litet samhälle utanför Uppsala. Brinner för att ta reda på och berätta saker. Uppskattar all form av fotboll, men känner lite extra för den inhemska. Tanken är att jag ska flika in här emellanåt med ett och annat inlägg som kommer handla om allt mellan himmel och jord – så länge det rör superettan. 
 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB