Test: Effektknäcke
avÄgg- och mjukostmackor av Effektknäcke till dagens tonfisks/fetaostallad. |
”Kom igång genom effektiv träning och goda mellanmål” står det på Leksands Effektknäcke-folder. Så jag som vill komma igång har nu testat de båda nya knäckebröden för att se om de har någon effekt (Haha. Eller?).
Kanske något för det moderna midsommarbordet? De två sorterna är:
Effektknäcke med havrekli och hirs:
- Hirs är rikt på mineraler, fleromättadt fett och B-vitaminer. Innehåller fyra gånger så mycket järn som råris.
- Havrekli är rikt på protein, fibrer (18%) och är lättsmält.
Effektknäcke med surdeg och quinoa:
- Quinoa innehåller en hög andel protein, är rikt på vitaminer, mineraler, är har låg fetthalt och lågt GI.
- Surdeg gör att vår kropp bättre kan ta upp och ökaupptaget av mineraler. Kan även ge bättre blodsockernivå och längre mättnad.
Min fråga är hur mycket knäckebröd man ska äta för att få i sig tillräckligt av dessa nyttigheter så att de har någon effekt? Men klart är att det är ett plus med bra ingredienser. Smakmässigt var båda goda och spröda. Lite tunnare knäckebröd än vanligt. Kunde dock inte känna någon skillnad i smak när jag haft pålägg på dem (eller känna någon större effekt 😉 Goda i alla fall!