Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Test: Effektknäcke

av Anna
effektmackor.jpg
Ägg- och mjukostmackor av Effektknäcke till dagens tonfisks/fetaostallad.

”Kom igång genom effektiv träning och goda mellanmål” står det på Leksands Effektknäcke-folder. Så jag som vill komma igång har nu testat de båda nya knäckebröden för att se om de har någon effekt (Haha. Eller?).

Kanske något för det moderna midsommarbordet? De två sorterna är:

Effektknäcke med havrekli och hirs:

  • Hirs är rikt på mineraler, fleromättadt fett och B-vitaminer. Innehåller fyra gånger så mycket järn som råris.
  • Havrekli är rikt på protein, fibrer (18%) och är lättsmält.

Effektknäcke med surdeg och quinoa:

  • Quinoa innehåller en hög andel protein, är rikt på vitaminer, mineraler, är har låg fetthalt och lågt GI.
  • Surdeg gör att vår kropp bättre kan ta upp och ökaupptaget av mineraler. Kan även ge bättre blodsockernivå och längre mättnad.

effektknacke.jpg 

Min fråga är hur mycket knäckebröd man ska äta för att få i sig tillräckligt av dessa nyttigheter så att de har någon effekt? Men klart är att det är ett plus med bra ingredienser. Smakmässigt var båda goda och spröda. Lite tunnare knäckebröd än vanligt. Kunde dock inte känna någon skillnad i smak när jag haft pålägg på dem (eller känna någon större effekt 😉 Goda i alla fall!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB