Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Kladdkaka – extra kladdig i långpanna

av Anna
kladdkaka3.jpg

Från fettfri proteinyoghurt till kladdkaka full av socker, fett och vitt mjöl. Tvära kast, men det är ju vad som är så härligt med livet – det ena utesluter inte det andra! 🙂

Bakat en STOR kladdkaka till tvillingarnas dopfika nästa helg. Och kanske, jag aldeles SÄKERT slinker en bit ner redan i helgen. Måste ju provsmaka om den duger. Jag har erfarenhet av att kladdkaka lätt blir torr och tråkig om man bara bakar en liten sats. Med det här receptet på en hel långpanna blir kakan däremot perfekt kladdig i mitten och med knaprig yta. Dessutom perfekt att frysa in så att du bara kan ta fram en bit när suget sätter in. Tips om du vill lyxa till den är att ploppa i bitar av mörk choklad i smeten.

kladdk_smet.jpg

Ingredienser:

  • 400 g smör
  • 8 st ägg
  • 12 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 3/4 dl vaniljsocker

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastighet på elvispen.
  3. Tillsätt mjölet och sist smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  4. Grädda i 175° i ca 40 minuter (kolla med jämna mellanrum mot slutet så att den inte är inne för länge/kort stund).
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB