Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Pressvisning: Salomon, Suunto & PrimaLoft

av Anna
salomon_vinter11.jpg

Efter träningen kikade jag och tvillingarna in på pressvisning för diverse märken. Jag spanade in Salomons justa kläder (ovan vinterns highlights i form av skidställ och lite tjockare löparkläder) medan Jonna och Junior charmade utställarna.

salomon_var12.jpg

Vårens löparjackor i olika tjocklekar. Mycket lila-cerisea toner gäller precis som jag tidigare skrivit om. Dessa lättviktsjackor går båda att packa ihop i en liten tillhörande påse för att ta mindre plats. En annan sak jag noterat är loggan i reflex som verkar vara standard på de flesta outdoorkläder jag sett på pressvisningar.

salomon_var12.2.jpg

Kompressionströjor, även de med loggan i reflex. Mönster i olika toner är genomgående både på Salomons kläder under- och överkropp våren 2012.

salomon_var2012.jpg

Fina färger på vårens löparskor. Salomon är mer inriktade på terräng än asfalt, men det är ju synd att smutsa ner såna här finingar.

salomon_spik.jpg

Till vänster spikskor för riktigt utmanande terräng. Till höger vårens bekvämaste streetskor?

suunto_quest.jpg

Pulklockmärket Suunto kommer ut med en ny värstinmodell – Suunto Quest. Den har alla viktiga verktyg för utomhusträning: pulsmätning, stoppur med varv- och intervalltidtagning som enkelt kan sparas med en enkel knapptryckning. Jag gillade att den var så lätt och har en avskalad, enkel design och att den med fotenheten snabbt mäter förändringar i löphastighet. Finns i svart och orange.

polartec.jpg

Massor av snygga lättviktsjackor i regnbågens alla färger. Den vita jackan från J.Lindeberg är i PrimaLoft – det lätta, vattenavstötande isolermaterialet i syntet som är ett alternativ till dun (överst till vänster). 

Resterande jackor är i olika Polartec material. Den gula jackan från 66 North (överst till höger) är det första varumärket från Skandinavien som lanserar Polartecs nya vattentäta material, NeoShell och som nu konkurrerar med Gore-Tex. Den har en fantastisk andningsförmåga trots att den är vattentät.

Jackor från Houdini, Canada Goose (nu i ny tunnare stil än den vi är vana att se på Östermalms gator) och Mammut använder andra kvalitéer från Polartec. Fina, praktiska och sköna lika väl i stan som i skidbacken.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB