Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Fiskpudding – extra proteinrik

av Anna
fiskpudding2.jpg

Blev så glad när jag hittade tillagad och rensad röding i frysen från när mina föräldrar var här. Något jag alltid älskat är mammas fiskpudding gjord på just röding, så idag passade jag på. Kan förståss inte få till den lika god som mammas men gott blev det ändå. Har dessutom ”nyttifierat” receptet något så här får du massor av protein, långsamma kolhydrater och bra fett!

Ingredienser:

  • Kokt, rensad fisk (gärna röding men torsk, lax etc. funkar också) – mängd beroende på hur mycket protein du vill ha
  • 1 dl dinkel/matvete (eller rundkornigt ris)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg + 2 äggvitor (om du vill öka proteinmängden)
  • Salt
  • Peppar
  • Dill

Dinkel, fisk, mjölk och ägg - allt som behövs.

Gör så här:

  1. Koka först dinkelriset i vattnet på låg värme i ca 10 minuter. 
  2. Häll sedan i mjölken och sjud ca 30 minuter. 
  3. Blanda därefter i fisken, rör ihop äggen och häll i, krydda och in i ugnen på 225° ca 30 minuter tills puddingen fått fin färg. 
  4. Servera med exempelvis kokt broccoli och morotstavar.
fiskpudding3.jpg
  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB