Fiskpudding – extra proteinrik
avBlev så glad när jag hittade tillagad och rensad röding i frysen från när mina föräldrar var här. Något jag alltid älskat är mammas fiskpudding gjord på just röding, så idag passade jag på. Kan förståss inte få till den lika god som mammas men gott blev det ändå. Har dessutom ”nyttifierat” receptet något så här får du massor av protein, långsamma kolhydrater och bra fett!
Ingredienser:
- Kokt, rensad fisk (gärna röding men torsk, lax etc. funkar också) – mängd beroende på hur mycket protein du vill ha
- 1 dl dinkel/matvete (eller rundkornigt ris)
- 2 dl vatten
- 3 dl mjölk
- 4 ägg + 2 äggvitor (om du vill öka proteinmängden)
- Salt
- Peppar
- Dill
Gör så här:
- Koka först dinkelriset i vattnet på låg värme i ca 10 minuter.
- Häll sedan i mjölken och sjud ca 30 minuter.
- Blanda därefter i fisken, rör ihop äggen och häll i, krydda och in i ugnen på 225° ca 30 minuter tills puddingen fått fin färg.
- Servera med exempelvis kokt broccoli och morotstavar.