Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Svarva dina axlar

av Anna
hantelpress_axl.jpg
Bild från ett tidigare pass men jag körde hantelpressar idag också.

En muskelgrupp jag prioriterar högt och tycker är snyggt när de är vältränade är axlarna. Därför lägger jag axlar först i mina axel-bröst-bicepspass och kör egentligen inte mycket bröst eller biceps alls (lågpriomuskler för mig). Var full av energi eftersom ingen gått åt till någon förskolelämning eller inlastning av tvillingarna på MiniSats. Det var bara JAG, gymmet och mina muskler – lyx!

Ovan axelpress med hantlar som jag ofta inleder med eftersom det är en tung övning som väcker alla muskelreceptorer. Sen växlar jag pressövningar med lyft åt sidan eller dragövningar. Pressarna tar på liknande sätt och med variation orkar du mer i varje övning.

ligg_dr_haka2.jpg
Liggande drag mot hakan vid dagens pass. Lättare att focusera på just axlarna och slappna av i nacken när jag ligger ner.

Så här såg passet ut, där jag körde mellan 4-8 reps/set och som jag garanterar ger grym axelpump. Speciellt när du avslutar med mitt special-triset (axellyft med hantlar framåt – hantelrotation – hantellyft åt sidan):

 • Axelpress med hantlar, 4 set
 • Axellyft åt sidan med hantlar, 4 set
 • Axelpress i smidthmaskin, 4 set
 • Liggande axeldrag mot hakan, 3 set
 • Bänkpress, 4 set
 • Liggande baksida axlar i kabelcross, 4 set
 • Bicepscurl i kabelcross, 3 set
 • Axellyft med hantlar framåt – hantelrotation – hantellyft åt sidan (triset), 3 set
 • Plankan, 3 x 1 minut
axlar_aj.jpg

Den här bilden, från ett äldre inlägg, får symbolisera känslan efter axelpasset. Härligt ont! Men nu ska jag inte ha ont mer idag utan bara njuta av helgen inne i lägenhetsvärmen men stormen (namn på denna?) vinande utanför. Äta gott och pussa på mina älsklingar. (Ok, tvätta och städa lite också, men det är inte lika kul att skriva 😉

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB