LCHF: Bacon- & mozarellalindad kycklingfilé
avDagens middag: Kycklingfilé med smält mozarella, inlindad i bacon, sallad, broccoli och senapssås. Fullt av smaker, saftig kyckling och fräscha grönsaker.
Gör så här:
- Marinera kycklingen i olivolja, mörk sojasås, örtsalt, peppar, timjan, paprikakrydda och curry. Lägg gärna på lite grönsaker som du också penslar med kryddblandningen (t.ex. champinjoner, paprika, morötter).
- In i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
- Såsen: Blanda 2 dl creme fraiche (eller lättkesella om du vill ha en smalare sås) med ett par teskedar dijon senap, peppar och örtsalt. Ställ i kylen tills kycklingen är klar.
- Ta ut plåten och lägg på 1 cm tjocka skivor mozarella på kycklingfilén. Linda in kyckling + mozarella i bacon och in i ugnen i ca 10 minuter till så att baconet får färg och mozarellan smälter.
- Servera kycklingen med sallad, senapssåsen och kokta grönsaker, t.ex. broccoli, blomkål eller haricot verts.
Och när man ätit klart och fått energi kan man göra en mänsklig pyramid 🙂