Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHF: Bacon- & mozarellalindad kycklingfilé

av Anna
Kyckli_bacon.jpg

Dagens middag: Kycklingfilé med smält mozarella, inlindad i bacon, sallad, broccoli och senapssås. Fullt av smaker, saftig kyckling och fräscha grönsaker.

Gör så här:

  1. Marinera kycklingen i olivolja, mörk sojasås, örtsalt, peppar, timjan, paprikakrydda och curry. Lägg gärna på lite grönsaker som du också penslar med kryddblandningen (t.ex. champinjoner, paprika, morötter).
  2. In i ugnen på 225° i ca 20 minuter. 
  3. Såsen: Blanda 2 dl creme fraiche (eller lättkesella om du vill ha en smalare sås) med ett par teskedar dijon senap, peppar och örtsalt. Ställ i kylen tills kycklingen är klar.
  4. Ta ut plåten och lägg på 1 cm tjocka skivor mozarella på kycklingfilén. Linda in kyckling + mozarella i bacon och  in i ugnen i ca 10 minuter till så att baconet får färg och mozarellan smälter. 
  5. Servera kycklingen med sallad, senapssåsen och kokta grönsaker, t.ex. broccoli, blomkål eller haricot verts.
pyramid.jpg

Och när man ätit klart och fått energi kan man göra en mänsklig pyramid 🙂

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Karl Sigrelius
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB