Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHF-pizza (med nya Smetana)

av Anna

lchf_pizza.jpg

Middagsvalet blev LCHF-pizza (och pannkakor till barnen) som en av er läsare tipsade mig om – TACK! Jag hittade ett recept på botten som jag gjorde om lite. Istället för grädde använde jag mig av en ny mejeriprodukt från Arla Köket – Smetana, som är en tjock syrad grädde. Används på samma sätt som créme fraiche, matyoghurt och gräddfil med en fetthalt på 42%. 

Som topping (förutom tomatsåsen) hade jag rökt kalkon, skivade champinjoner, banan (motverkar lite av LCHF-tänket med skit samma) med curry på, riven mozarella och basilika. Lite ruccolasallad på skulle vara gott, men det fick bli vanlig blandsalld till istället.

ingr_lchfpizza.jpg

Resultatet blev mycket bra så det här måste göras om. Även mannen gillade den nyttigare varianten så extra plus för det.

Trevlig helg och håll tillgogo med receptet nedan! 🙂

Ingredienser botten:

  • 120 g keso
  • 4 ägg
  • 2 dl Smetana
  • 0,5 dl parmesan (eller annan smakrik ost)
  • 1 msk örtsalt (eller t.ex. Italiensk salladskrydda)
  • 4 dl riven ost (jag använde mig av riven mozarella)

Tomatsås – koka ca 10 min och låt svalna lite.

  • 0,7 burk krossade tomater
  • Kryddor efter smak, 
  • Ev 1 grönsaksbuljongstärning (jag tog René Voltaires)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna med papper. 
  2. Börja med botten: Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt. Blanda sedan i resten av osten. 
  3. Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.
  4. Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene. Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.
  5. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). 
  6. Skär upp och njut ihop med en trevlig sallad.
  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB