Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Därför styrketräning

av Anna
vardagsstyrka.jpg

Jag hade inte samma go i kroppen vid dagens styrkepass. Anledningen stavas P U N K A på tvillingvagen (bild överst till vänster) som jag ändå tvingats släpa runt med för att få storbarnen till förskolan. TUNGT och svettigt i vårsolen, men det är vid såna tillfällen jag är glad för mina funktionella muskler (och min yogaandning som gör mig lugn, trots ilska och stress 😉

Andra gånger det är bra att vara stark är när du bär tunga föremål i vardagen, som ved, bebisar (bild från midsommarafton) eller matkassor. Det gör verkligen stor skillnad att ha lite muskler på kroppen.

dips9.jpg

Min pappa brukar säga att det är ”bättre att skotta snö” än att styrketräna på gymmet, men där får du inte alls samma jämna belastning för hela kroppen och det är lätt att rörelserna blir ensidig och sliter mer än de gör nytta. Så att styrketräna på gym FÖR att förenkla vardagens fysiska sysslor tycker jag är det bästa. 

Dagens träning för bröst, axlar och biceps blev inte det där ”wow-passet” efter en tung morgon. Men 8 av 10 gånger är prestationen på topp, så jag är absolut inte missnöjd. Fick i alla fall till några bra set dips (bild ovan) som ger grym träning för hela överkroppen.

Träningsoutfit: Linne och sport-bh – Under Armour, byxor – Drop of Mindfulness, skor – Adidas. 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB