Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Pulshöjande styrketräning

av Anna
kettleb4.jpg

Jag har hunnit både det ena och andra idag, men så klev jag upp 05.30 också. Innan mannen åkte till jobbet körde jag ett expresspass för benen. När jag bara har 40 minuter att träna planerar extra smart för att få med så mycket som möjligt. Idag ville jag ha både puls för att få svettas och sätta sprutt på förbränningen + bra benträning. 

Som uppvärmning av hela kroppen körde jag tre sett kettlebellsving (bild ovan). Här ökar pulsen och blodet strömmar ut i hela kroppen. I superset med knäböj fick jag en kanonstart på passet.

utfall_hantl2.jpg

Sen utfallsgång som höjer pulsen automatiskt samtidigt som jag själv orkar ta riktigt tunga vikter för maximal ben/rump-träning. Jag supersetade ändå med…

djup_knaboj2.jpg

..djupa knäböj med en tom stång och raka armar upp mot taket. Eller så rakt upp det går. Fantastiskt bra rörlighetsträning.

spansthopp.jpg

Hög puls igen i form av spänsthopp. Här (precis som i alla övningar) måste jag verkligen ha stark mage hela tiden. Supersetade med raka marklyft – en övning där baksida lår/rumpa får grym träning och jag orkar lyfta tungt (ca 70 kg).

mascaratar.jpg

Klar. Sex effektiva övningar där min core integrerades (utan att jag körde någon specifik coreövning) och hjärtat fick jobba trots att det var ett styrketräningspass. Nöjd och mascaran bortsvettad – allt i sin ordning! 🙂

Hela passet:

 • Sving med kettlebells – Knäböj, 4 superset
 • Utfallsgång med hantlar – Djupa knäböj med tom stång mot taket, 4 superset
 • Spänsthopp – Raka marklyft, 4 superset

Träningsoutfit: Linne – Röhnisch, sport-bh – Under Armour, byxor – Drop of Mindfulness, skor – Karhu.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB