Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

”Bara stäng munnen!”

av Anna
ata_proteboll.jpg

Så har jag fyllt på godisförrådet med nya proteinbollar. Eller godis, de innehåller ju bara specialgrejer som proteinpulver och kokosolja, men är perfekta när jag är sugen till vardags och för att få i mig mer nyttigt fett på ett gott sätt.

Samtidigt tänker jag på det Blossom sa vid sin KBT-föreläsning i helgen. Att så gott som ”alla har ätstörningar”. Att vi aldrig blir nöjda och att hon som svar på frågan ”men vad ska jag äta framför TVn då?” har lust att svara – ”men bara STÄNG munnen någon gång!”

Så tänkvärt. Varför ska vi hela tiden tugga på något? Hitta ”nyttiga” substitut till det vi EGENTLIGEN är sugna på? Jag gör det ju själv men hörde Blossoms röst i huvudet hela tiden jag rullade mina bollar. Borde stänga munnen..

proteinboll_kokos.jpg

Det blev mycket prat om LCHF i helgen. Min vän Linda har läst mycket om ämnet och kan mer om saken än mig och äter LCHF utan att vara extrem. Ett oerhört intressant ämne, inte bara i viktminskningssyfte utan för att må bra, slippa ett pendlande blodsocker inkl. humörsvängningar och på sikt förebygga sjukdomar vi får av all stärkelse och socker.

Jag kommer dock aldrig följa dieten till 100%, men vet att jag själv mår bra av att äta mindre kolhydrater och mer protein och fett. Även här sa Blossom intressanta saker om att vi alla är olika kosttyper. Du kan testa vilken du själv är genom att under tre dagar äta bara kolhydrater – skriva upp exakt hur du mår, sover, ditt humör, ork o.s.v. Sen gör du samma sak tre dagar då du bara äter protein. Jämför vad du mår bäst av! Sen kan du även vara en som mår bäst av ”blandkost”, d.v.s. lite protein och lite kolhydrater, men kanske lite mer av det ena än det andra. Värt ett försök?

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB