Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Film: Axelövningar i triset

av Anna

Här visar jag ett triset för axlarna som jag ofta kör i slutet av mina axelpass för att ta ut det lilla sista ur musklerna. Tyvärr är det svårt att höra vad jag säger, men titta på filmklippet och läs instruktionerna nedan. Grym pump och härlig brännande känsla i axlarna utlovas. 

 1. Lyft framåt (med hantlar eller viktplatta) – lyft vikterna med raka armar till brösthöjd, sänk kontrollerat ner till strax innan vikterna nuddar kroppen och vänd. Känn att du har kontakt med axlarna hela tiden. Främst framsida axel jobbar.
 2. Hantlerotation. Böj armarna i 90% och behåll den vinkeln hela tiden. Rotera hantlarna bakåt, spänn till i baksida axel, vänd och rotera framåt tills hantlarna är i brösthöjd. Bra övning för musklerna inne i axeln samt baksida axel.
 3. Hantellyft åt sidan. Håll lätt böjda armar genom hela övningen. Låt armbågen styra rörelsen och lyft hantlarna tills armarna är parallella med golvet. Vrid så att lillfingrarna är högre upp än resten av handen. Spänn till i axlarna i översta läget och sänk kontrollerat ner hantlarna tills ca 1 decimeter innan de tar i kroppen. Upprepa.

Gör att övningar direkt efter varandra utan vila. Ta en paus innan du kör nästa cirkel och upprepa 3-4 ggr.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Fred Balke och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB