Kyckling med knaprigt kesotäcke
avKyckling är en favorit jag äter minst tre gånger en normal vecka, men så går den ju att variera i det oändliga. Idag hittade jag på ett mycket gott täcke med keso att gratinera filéerna med. Med kombinationen rödlök, vitlök, fetost och soltorkade tomater är det svårt att misslyckas och keson blev läckert knaprig i ugnen.
Kan ätas som en LCHF-rätt med grönsaker du låter åka med i ugnen (paprika och champinjoner hade jag) och sallad eller som ”vanlig” rätt, exempelvis med matvete/bulgur.
Ingredienser:
- Kycklingfilé
- Olivolja
- Kryddor du gillar
- 250 g keso
- 100 g fetaost
- 4 soltorkade tomater i små bitar
- 1 pressad vitlök
- 1/2 finhackad rödlök
- örtsalt och peppar
Gör så här:
- Gnid in kycklingen i olivolja och kryddor. Lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper.
- Hacka lök, soltorkade tomater, smula fetaost, pressa vitlök och blanda med keso. Krydda efter smak.
- Bred blandningen över kycklingen.
- In i ugnen på 225° i ca 30 minuter till kycklingen är klar.