Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Kyckling med knaprigt kesotäcke

av Anna
kyckling_kesotacke.jpg

Kyckling är en favorit jag äter minst tre gånger en normal vecka, men så går den ju att variera i det oändliga. Idag hittade jag på ett mycket gott täcke med keso att gratinera filéerna med. Med kombinationen rödlök, vitlök, fetost och soltorkade tomater är det svårt att misslyckas och keson blev läckert knaprig i ugnen. 

kyckling_kesotacke2.jpg

Kan ätas som en LCHF-rätt med grönsaker du låter åka med i ugnen (paprika och champinjoner hade jag) och sallad eller som ”vanlig” rätt, exempelvis med matvete/bulgur.

kesorora.jpg

Ingredienser:

  • Kycklingfilé
  • Olivolja
  • Kryddor du gillar
  • 250 g keso
  • 100 g fetaost
  • 4 soltorkade tomater i små bitar
  • 1 pressad vitlök
  • 1/2 finhackad rödlök
  • örtsalt och peppar

Gör så här:

  1. Gnid in kycklingen i olivolja och kryddor. Lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper. 
  2. Hacka lök, soltorkade tomater, smula fetaost, pressa vitlök och blanda med keso. Krydda efter smak.
  3. Bred blandningen över kycklingen.
  4. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter till kycklingen är klar.
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB