Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Lyxig varm pastasallad – recept

av Anna
pasta_grillgr.jpg

Som lägenhetsboende 08, bekväm småbarnsmamma och med en man på fisketur blir det ingen grillning i Valborgshelgen. Men ett hett tips till dig som SKA grilla är att severa denna varma pastasallad till ditt kött/kyckling/korv/fisk/quorn. Med de ugnsgrillade grönsakerna och fetaost kan man även äta den som ensamrätt vid en picknick eller som vi – hemma!

Tips! Blandar du inte i några färska grönsaker kan du äta den flera dagar i rad och bara variera tillbehör, så laga gärna en stor sats.

Ingredienser:

  • 1 paket bandpasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 påse bladspenat
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • ca 10 champinjoner
  • 1 aburgine
  • 1 zuccini
  • 1 rödlök
  • 1 paket fetaost light
  • örtsalt efter smak
  • pinjenötter
  • oliver

laga_pastasallad.jpg

Gör så här:

  1. Dela paprikorna, champonjonerna och rödlöken i stora bitar. Skär aburgine och zuccini i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper i botten.
  2. Salta grönsakerna med örtsalt och ringla olivolja över. In i ugnen på 225° i ca 30 min (grönsakerna ska få färg).
  3. Koka pastan och blanda i en msk olivolja.
  4. Stek bladspenat och körsbärstomater i lite olivolja. Salta lite.
  5. Tärna fetaosten.
  6. När grönakerna är klara blanda allt med pastan och toppa med pinjenötter.
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB