Lyxig varm pastasallad – recept
avSom lägenhetsboende 08, bekväm småbarnsmamma och med en man på fisketur blir det ingen grillning i Valborgshelgen. Men ett hett tips till dig som SKA grilla är att severa denna varma pastasallad till ditt kött/kyckling/korv/fisk/quorn. Med de ugnsgrillade grönsakerna och fetaost kan man även äta den som ensamrätt vid en picknick eller som vi – hemma!
Tips! Blandar du inte i några färska grönsaker kan du äta den flera dagar i rad och bara variera tillbehör, så laga gärna en stor sats.
Ingredienser:
- 1 paket bandpasta
- 3 msk olivolja
- 1 påse bladspenat
- 1 ask körsbärstomater
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 orange paprika
- ca 10 champinjoner
- 1 aburgine
- 1 zuccini
- 1 rödlök
- 1 paket fetaost light
- örtsalt efter smak
- pinjenötter
- oliver
Gör så här:
- Dela paprikorna, champonjonerna och rödlöken i stora bitar. Skär aburgine och zuccini i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper i botten.
- Salta grönsakerna med örtsalt och ringla olivolja över. In i ugnen på 225° i ca 30 min (grönsakerna ska få färg).
- Koka pastan och blanda i en msk olivolja.
- Stek bladspenat och körsbärstomater i lite olivolja. Salta lite.
- Tärna fetaosten.
- När grönakerna är klara blanda allt med pastan och toppa med pinjenötter.