Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Nyheter till sommarfrukosten

av Anna
frukosttips.jpg

Den här veckan känns det verkligen som sommar och i värmen byter jag ofta ut morgongröten mot yoghurt och den lagade lunchen mot matiga mackor. Helst väljer jag naturell, osockrade yoghurt, men ibland kan det vara gott att lyxa till med en smaksatt variant. 

Ovan några nyheter från Valio:

  • Valio Vanilj/Citron – en slät yoghurt utan bitar med 2,1% fett och nyttiga bakterier. Tyvärr socker i (8 g/100 g) – synd, men annars frisk, len och jättegod. Iskall till lättkesella och bär blir en mumsig efterrätt.
  • Valio Yoghurt banan & vanilj – endast 0,05 % fett men lika mycket socker som ovanstående yoghurt. Banan är inte min favorit, men mannen tyckte den var god.
  • Valio Laktosfri Fruktyoghurt jordgubb & vinbär – en krämig yoghurt med bitar av bären, 2,1 % fett och nyttiga bakterier. Även denna 8 g tillsatt socker per 100 g yoghurt, men verkligen smakrik, tjock och god. En yoghurt att göra glass av.

En fråga till producenterna är när produkter som yoghurt, sylt, glass, saft, glass m.m. kommer ut sötade med Stevia? Om det nu är helt utan biverkningar, inte höjer blodsockret eller är dåligt för tänderna.

  • Tips på bra müsli som jag även skrivit om tidigare är AXAs Func Supermüsli – goda krispiga puffar, fiberstavar och frystorkade bär. Dessutom hela 20% protein, 15% fibrer, 55% fullkorn och utan tillsatt socker.
levebrod.jpg

Bröd har fått oförtjänt dåligt rykte i flykten undan kolhydrater. Själv går jag på känsla gällande kolhydraters vara eller icke vara – ibland äter jag inga, ibland destu mer beroende på vad jag känner för. Gällande bröd det finns faktiskt riktigt bra sorter med lågt GI och bra sammansättning. Och en brödskiva med hela korn innehåller mindre än 10 g kolhydrater.

Jag föredrar dem med hela korn och utan socker och ett sådant låg i korgen med Shulstads nyheter från Danmark – ”Levebrød” som jag fick hem i förrgår. ”Levebrød Multikärn Rågbröd” – ett riktigt grovt rågbröd med olika typer av kärnor som jag gillar att tugga på.

Smaktester av yoghurtsorterna med müsli, en ägg- och mjukostmacka av rågbrödet, en med kalkon och gurka och ett päron blev gårdagens lunch.

brod_ost.jpg

Och idag får storbarnen ostmackor av ett annat bröd ur korgen – ”Levebrød Lantbröd Fullkorn”. Ett ljust bröd med kärnor och fullkorn. Jättegott tyckte både Hugo och Hampus och jag uppskattar brödsorter som är nyttiga, går att rosta och gillas av barnen.

Samtliga av Levebrøds nyheter innehåller minst 50% fullkorn – mer än dubbelt så mycket fullkorn och mindre än hälften så mycket socker som marknadsledaren. De är dessutom nyckelhålmärkta. 

Om Levebrød:

  • Mycket kostfibrer och fullkorn
  • Lågt fettinnehåll
  • Rika på vitaminer och mineraler
  • Hjälper till att stabilisera blodsockernivån
  • Nyckelhålmärkta

De nya brödsorterna finns i butik från v. 19.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB