Äppelpaj med mandelmjöl
avProvbakade med mitt nyinköpta mandelmjöl och Steviasocker igår. Hämtade inspiration från olika bloggar och höftade sen till en egen variant av äppelpaj i LCHQ-stuk (Low Carb High Quality). Blev ljuvligt god ihop med keso blndad med en klick vispgrädde och vaniljpulver. Inte så söt, bra näringsvärde och en efterrätt att njuta av vilken vardag som helst.
Ingredienser, 2 port:
- 1 äpple
- 2 msk kokosolja
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 dl finhackade hasselnötter
- 1 tsk kanel
- 1 tsk Stevia-socker (alt. annat sötningsmedel eller vanligt socker)
- 1 msk smör (kan uteslutas, men ger god smak och konsistens till äpplena)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och ”bröa” med mandelmjöl.
- Skiva ett äpple och lägg i botten av formen. Strö över kanel och socker samt hyvla/klicka lite smör över.
- Hacka hasselnötterna fint.
- Smält kokosoljan och blanda ihop med mandelmjöl och hasselnötter. Täck äpplena med blandningen.
- In i ugnen ca 30 minuter, tills äpplena är mjuka och nöttäcket fått fin färg.
- Servera med en klick grädde, glass eller keso/kesella blandad med grädde och vaniljpulver.