Chicken heaven
avTrött på alla mina kycklingsallader? Det är inte jag. Tar man allt gott som finns hemma blir det så gott att jag flaxar till himlen en sekund. Eller halvtimme, för det tar sin lilla tid att tugga sig igenom mina salladsberg (tips mot balongmage – att TUGGA länge och väl). Om jag inte får hjälp. Den lilla handen tillhör Junior som får längre och längre armar för varje dag.
Dagens extra lyx var ugnsgrillade grönsaker på samma plåt som kycklingfilén:
- aburgine
- lök
- champinjoner
- paprika
- kycklingfile
Blandades med olivolja och kryddor från kycklingen. Den gned jag in i olivolja, mörk sojasås, vitlök och massa olika kryddor. In i ugnen på 225° ca 40 minuter.
I salladen:
- isbergsallad
- ceasardressing
- permasanost
- körsbärstomater
- broccoli
- gurka
- keso
- pumpakärnor
- avocado
Går inte att misslyckas!