Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Konservera toppformen i sommar

av Anna
UA_bh.jpg
Sport-bh och shorts från Under Armour.

Dagsformen efter gårdagens navelbråckoperation är nästan löjligt bra. Magen är lite svullen och öm, men absolut inte mer ont än mina lår efter Marathon. Jag är pigg och känner mig precis som vanligt – nästan lite irriterande nu när jag inte kan träna.

Planerar du också att ha ett längre träningsuppehåll i sommar eller i alla fall träna mindre strikt och är rädd att tappa formen? Ett par veckors vila innebär att man tappar endel kondition och styrka eftersom det tyvärr är färskvara. Ju mer vältränad du är ju mer tappar du i början, men sen planar det ut och du kommer snabbare tillbaka till formen du hade innan pausen. Som jag nämnt tidigare har kroppen ett muskelminne och minns de rörelser eller aktiviter du ägnat dig åt tidigare.

Så do´nt worry – ett kortare uppehåll kan vara bra både för kropp och motivation, men rör gärna på dig i andra kravlösa former. Cykla, promenera, simma, spela strandtennis – håller du igång lite går det snabbare att komma tillbaka.

UA_nytt.jpg
Sommarnyheter från Under Armour i min garderob. De sponsrar dagens plåtning varför dagens outfit är av detta snygga märke.

Jag har varit med om betydligt längre träningsuppehåll efter mina graviditeter och är cool med en lugnare period. Men det betyder inte att jag ligger på soffan. Nej, eftersom jag mår så bra idag ska jag och familjen bli plåtade (därav uppsminkad men jag ska INTE visa magen, haha) till hemsidan för vårt företag ”My Performance” som vi har ihop med en annan familj (som Jonas skriver träningsböcker ihop med). Sen åker vi till Dalarna där min svärfar/barnens farfar begravs i morgon. Mycke nu..

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB