Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Strävan efter lycka

av Anna
lycka.jpg

Morfinet i smärtlindringen gör mig kanske extra sentimental, men hemma efter en lyckad operation måste jag få ner några saker i bloggen innan jag lägger mig att vila igen. 

För det första är det intressant hur man tänker efter att ha varit sövd (slapp ryggmärgsbedövningen och fick sova under operationen) – något som åtminstone jag tycker är lite läskigt. Tänk om man aldrig vaknar igen! I alla fall var gick mina tankar så här precis när jag vaknat upp:

 1. Barnen. Jag längtade efter att krama om barnen och min man. Kärleken kom över mig som en stor våg. Fatta vad lyckligt lottad jag är ♥
 2. Mat. Sen kände jag hur magen kurrade och längtade efter mat. Fick te och ostmacka efter en liten stund, och fast jag inte är någon ”mack-tjej” smakade den ljuvligt.
 3. Träna. Fatta vilket pass jag skulle kunna köra med morfin i kroppen, haha. Men nä.
 4. Operation. Just ja! Hur gick operationen? Men allt hade gått bra och ännu gör det inte så ont så länge smärtstillningen sitter i och jag kan lätt ta en promenad om jag önskar, men är lite för trött.

Nu till inläggets huvudpoäng. Jag åkte taxi med en skön snubbe hem som berättade en historie som jag tycker är tänkvärd för oss alla. Den handlade om en fiskare i ett fattigt land och som blev iaktagen av en rik turist från stranden.  Expert på ekonomi frågade han fiskaren när han kom iland med dagens fångst: 

 • Vilken fin fångst du fått! Vad ska du göra nu?
 • Rensa fisken, gå hem och äta den ihop med min fru och mina barn.
 • Jaha, och vad gör du sen?
 • Jag ska träffa mina vänner, spela lite musik och dricka en kopp te.
 • Jaha, men om du åkte ut en sväng till med båten – skulle du få mer fisk då?
 • Ja, varför frågar du?
 • Jo, men om du jobbar riktigt hårt skulle du kunna sälja fisk, få pengar till fler båtar och anställa folk.
 • Ja, men hur menar du då?
 • Ja, går det riktigt bra kan du starta upp en fiskerifirma, köpa aktier.
 • Ja, men hur menar du då?
 • Jo, men sen när du är rik kan du komma tillbaka hit till stranden och fiska lite, umgås med din familj och dina vänner.
 • Ja, men det är ju det jag gör!

Pengar är viktigt, men överflöd gör dig inte lyckligare, en snygg kropp får dig att må bra ett tag, men det är inte där lyckan sitter. Se dig omrkring. Oftast står lyckan rakt framför dig eller inom dig – omvägar är bara onödigt slöseri av tid och energi.

P.S. Ni är också del i min lycka med era fina ord – TACK för alla lyckönskningar! D.S.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB