Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Proteinbollar gourmet

av Anna
proteboll_gourmet.jpg

Ser kanske inte så aptitliga ut, men det här är de godast protein/kokosfett/nöt-bollarna jag gjort hittills. Kan vara det nyinköpta proteinpulvret från Gymgrossisten – Gourmet-Pro, som höjde smaken? Annars få ingredienser och färdiga på mindre än 10 minuter. 

Ingredienser (ca 14 st, lite mindre än golfbollar):

  • 1 dl malda mandlar (mandelmjöl funkar säkert lika bra)
  • 2 dl Gourmet-Pro (eller annat proteinpulver med chokladsmak)
  • 3 msk smält kokosolja 
  • vatten tills du får ihop en smet som går att göra bollar av (de stelnar sen i kylen)
  • ev. kokos, kakao eller hackade nötter att rulla i

proteinboll4.jpg

Varför proteinbollar? Jag gör dem för att jag vill ha i mig mer nyttigt fett på ett gott sätt + få i mig protein. Just kokosfett är bl.a. bra eftersom det är lätt för kroppen att utnyttja som energi vid lågkolhydratkost. Perfekta att ha i kylen som ett snabbt mellanmål när jag tröttnat på ägg och nötter.

Om Gourmet-ProEtt proteinpulver av mjölk- och vassleprotein med en proteinhalt på 76-80%. Perfekt som mellanmåls- eller kvällsprotein då det absorberas långsamt i kroppen och kan därför förse musklerna med aminosyror under flera timmar efter intag. Smakar dessutom väldigt gott tycker jag och kostar 199 kr på Gymgrossisten. Betyg:  :+++++:

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB