Proteinbollar gourmet
avSer kanske inte så aptitliga ut, men det här är de godast protein/kokosfett/nöt-bollarna jag gjort hittills. Kan vara det nyinköpta proteinpulvret från Gymgrossisten – Gourmet-Pro, som höjde smaken? Annars få ingredienser och färdiga på mindre än 10 minuter.
Ingredienser (ca 14 st, lite mindre än golfbollar):
- 1 dl malda mandlar (mandelmjöl funkar säkert lika bra)
- 2 dl Gourmet-Pro (eller annat proteinpulver med chokladsmak)
- 3 msk smält kokosolja
- vatten tills du får ihop en smet som går att göra bollar av (de stelnar sen i kylen)
- ev. kokos, kakao eller hackade nötter att rulla i
Varför proteinbollar? Jag gör dem för att jag vill ha i mig mer nyttigt fett på ett gott sätt + få i mig protein. Just kokosfett är bl.a. bra eftersom det är lätt för kroppen att utnyttja som energi vid lågkolhydratkost. Perfekta att ha i kylen som ett snabbt mellanmål när jag tröttnat på ägg och nötter.
Om Gourmet-Pro: Ett proteinpulver av mjölk- och vassleprotein med en proteinhalt på 76-80%. Perfekt som mellanmåls- eller kvällsprotein då det absorberas långsamt i kroppen och kan därför förse musklerna med aminosyror under flera timmar efter intag. Smakar dessutom väldigt gott tycker jag och kostar 199 kr på Gymgrossisten. Betyg: :+++++: