Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Lax på 4 sätt (& mer om LCHF)

av Anna
lax_sallad.jpg

Idag har hela familjen ätit ugnsbakad lax till middag fast på olika sätt. Kan verka bökigt att laga fyra olika varianter, men både ris och makaroner fanns kvar sen tidigare så det var bara att mixa med laxen.

1. Min lax med sallad, kokt ägg, majosås, och stekt bladspenad med ägg. Frukt till ”efterrätt” som vanligt.

lax_familj.jpg

2. Tvillingarnas lax med ris, dill, och gräddsås.

3. Storbarnens lax med dillstuvade makaroner.

4. Mannens lax med tortellini ricotta/spenat, fetaost som fått smälta över, kokt ägg och sallad.

Fick förresten stor respons på mitt inlägg om att testa LCHF – tack för det! Lika många tyckte jag skulle avstå som att jag skulle prova och här är några tankar om ämnet:

 1. LCHF är ingen bantningsdiet som många tror utan ett sätt att äta för att må bra. T.ex. minska inflamationer i kroppen, hålla ett jämnare blodsocker och mättnad, slippa sötsug, bli av med en svullen och gasig mage m.m. DÄRFÖR är jag nyfiken att testa – gå ner i vikt vet jag att jag inte behöver.
 2. Min tanke är inte att utesluta grönsaker, bönor, bär, nötter eller mjölkprodukter. Dessutom kommer jag (OM jag bestämmer mig för att testa) äta sötsaker och andra kolhydratrika livsmedel när jag blir bjuden, någon lördagkväll om jag är sugen – d.v.s. inte superstrikt LCHF.
 3. Om/när jag testar är det för en period – inte för evigt om jag inte får värsta ”wow-effekten”. Jag mår redan bra av det jag äter, men kanske skulle magen hjälpas av mindre frukt till förmån för nötter eller annat gott.
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB