Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Räkmacka

av Anna
rakmacka.jpg

Även dagens mellanmål går i temat rosa med små skalbeklädda djur i färgen. Räkor är något jag ofta glömmer bort, men väljer man bara såna med skal på (inte de gummiaktiga skalade) är de fantastiskt goda ihop med ägg och majonäs på en skiva rostat bröd. I sallad, soppa och pastarätter är de också smarriga. Och nyttiga..

10 nyttiga fakta om räkor:

  1. Räkor innehåller selenium och andra ämnen som motverkar cancer.
  2. Räkor hjälper till att stabilisera blodsockernivån eftersom de innehåller magnesium. 
  3. Räkor är dessutom bra för huden, håret och naglarna eftersom de innehåller massor av protein.
  4. Vitamin B12, som räkor är rika på, hjälper kroppen att producera mer röda blodceller.
  5. Energinivåerna stärks utav att man får i sig mycket järn
  6. Vitamin B3 hjälper till att förvandla fett kolhydrater och protein till energi.
  7. Räkor är till och med bra mot depression har det visat sig då de innehåller omega 3-fett.
  8. Räkor innehåller fosfor och kalcium som stärker skelettet.
  9. Zink, som räkan är så rik på, är bra för prostatan. Forskare tror att zink till och med kan sakta ner växande tumörer.
  10. Koppar är ett annat mineral som räkan är rik på. Koppar hjälper bland annat till att se till att sköldkörteln fungerar som den ska.

Fakta: Nyttigt.eu

Trevlig helg!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB