Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Strikt LCHF

av Anna
bacon.jpg

Jag har funderat ett tag på att testa äta strikt LCHF en period bara för att se hur jag mår. Men så är äpplen lite för saftigt goda, gröt mättar skönt och ägg gör sig så bra på en skiva rågbröd. Och glassen i frysen måste ju ätas upp, så tidigast på söndag kan jag börja..

ceasarsallad5.jpg

Men när jag funderar närmare på saken undviker jag redan det som anses vara mest skadligt för oss och som är förbjudet i LCHF – vitt mjöl och socker. Det blir bara när jag blir bjuden eller en lördagkväll jag äter av dessa vita droger. Annars är det typ LCHF med inslag av frukt jag äter, som dagens Ceasarsallad (med äpple och en bit mörk 80%ig choklad till efterrätt). Äpplen och glass (i nämnd ordning) är nog det enda jag skulle sakna väldigt mycket, men kanske sötsuget skulle försvinna som många påstår.

Fast jag väntar med att testa strikt LCHF till i morgon. Eller tills frukten är slut. Eller glassens högtid – sommaren!

Har du testat LCHF och vad anser du vara fördelarna? Övertyga mig 🙂

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Jenny Åsell och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB