Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Valio PROfeel – smaktest

av Anna
pro_feel1.jpg

I september lanserar Valio sina nya proteinberikade, laktosfria produkter PROfeel, men jag har redan nu fått möjlighet att smaka några av dem. Funktionell mat och dryck ligger i tiden som en stark motpol till ”back to natural”-trenden och jag gillar båda sidor.

Protein är inte svårt att få i sig, men alla är inte som jag och kan äta en burk lättkesella eller keso rakt upp och ner utan tillbehör på vägen från träningen. Då är färdiga mellanmål där du vet att du får i dig tillräckligt med protein OCH som är goda bra. Efter träning bra för återhämtningen med lite socker och 20 g protein räcker gott i ett mellanmål. Dessutom är produkterna laktosfria så att de passar fler magar. 

pro_feel2.jpg

Innehåll och mina smakbetyg:

  • Proteindrycken 2,5 dl: 183 kcal varav 20 g protein, 20 g kolhydrater och 2,5 g fett per portion. Finns i smakerna  choklad och jordgubb. Jag fick bara hem choklad som smakar nästan som Gainomax. Lite mörkare och mindre söt chokladsmak vilket jag gillar. plus3
  • Proteinyoghurten finns i bägare om 2×150 g i smakerna naturell (75 kcal varav 11 g protein, 3 g kolhydrater och 1,5 g fett per portion), hallon och jordgubb/blåbär (95 kcal varav 11 g protein, 13,5 g kolhydrater och 1,5 g fett per portion). Jag gillar den krämiga naturella yoghurten – något jag lätt kommer köpa mer av till mina mellanmål. Den smaksatta är god, men jag föredrar sockerfri naturell yoghurt. Naturell: plus5 
  • Proteinkvargen, 175 g: 140 kcal varav 20 g protein, 16,8 g kolhydrater och 0,3 g fett per portion. Finns i smaken vanilj och är riktigt tjock, krämig och god vaniljsmak. Inte för söt trots lite socker och perfekt efter träningen eller som en god desert ihop med bär och nötter. plus5

En burk vanlig lättkesella (250 g) innehåller hela 32,5 g protein och bara ca 9 g kolhydrater i jämförelse med PROfell kvargen som ger 20 g protein och 16,8 g kolhydrater. Å andra lite strävt och tråkigt att äta lättkesellan som den är när man inte har tillgång till tillbehör – då är det grymt med den nya smaksatta kvargen.

Jag kommer fortsätta äta min lättkesella till vardags då jag helst undviker sockrade produkter helt, men den naturella yoghurten är kanon. Vaniljkvargen var också en favorit som jag gärna köper som mellanmål, till efter träning eller en nyttigare efterrätt.

Håll utkik i butikerna efter v. 36.

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB