Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Vinnare av 3 veckors PT-online

av Anna

Först och främst – TACK till alla er som skickat mail med utförliga berättelser och bilder för att tävla om 3 veckors PT-online med mig. Så många har mailat att jag inte hunnit svara på alla mail, men jag har läst era ansökningar, blivit rörd flera gånger om och önskar jag kunde hjälpa ALLA. Just nu har jag inte den tiden, men till hösten kan fler av er få hjälp, dock mot betalning. 

asa_gustafson.jpg
Eftersom detta ska vara en ”öppen” PT-online där alla ska kunna följa testpersonen föll valet på någon som många kan känna igen sig i med fysiskt konkreta mål – Åsa Gustafson 34 år.
Här är hennes berättelse: 

”Hej Anna!

Jag vet att jag har en snygg kropp därunder någonstans, men det var många år sen jag såg den. Efter flera år av hormonbehandlingar och tröstätande när vi försökte bli gravida, så lyckades vi äntligen och fick en underbar dotter i januari 2011. När amningen och så var avklarad kände jag att äntligen börjar jag känna mig som ”jag” igen. Försökte första året gå många promenader, då jag kände att jag inte riktigt hann med träningen. Men nu i januari köpte jag ett kort på Friskis o körde igång. Försökte också jogga och för att ha en sporre så anmälde jag mig till Vårruset. Förra veckan förverkligade jag det målet – sprang hela vägen in i mål! Jätteglad såklart. Dock har ingenting hänt på vikten. Så trist med en mage som kommer uppstickande ovanför tightsen och tröjan som åker upp o glipar på sidan. 
 

Droppen kom i måndags när en kollega frågade om jag var gravid igen. Kom hem till min sambo och berättade det. Han är super-peppande och sa att jag skulle ta det som en sporre att träna mera. Såklart har han rätt, men allt kändes just då bara jobbigt. Tänk om man kunde få hjälp av någon som verkligen kan sin sak, som du Anna! 

Jag har möjlighet att träna på lunchen. Finns en enklare gym-anläggning på jobbet där jag brukar köra crosstrainer o styrka ca 2 gånger i veckan. Kan dock inte alla maskiner, så blir att jag inte varierar mig så mycket. Vi bor också precis inpå ett elljusspår där det finns 2,5 och 5 km slinga. Brukar försöka springa 2 gånger i veckan. Tycker att jag tränar en hel del, men känner inte att något händer. Såklart har jag blivit starkare, men längtar enormt efter en kommentar, typ – har du gått ner i vikt eller vad fräsch du ser ut!

Gör säkert helt fel med maten. Vet ju såklart vad man ska äta, men har svårt att få till det. Dina sallader och annat du lägger upp på bloggen ser alltid så gott ut.

Målet är såklart att gå ner i vikt, men har insett efter att ha läst din blogg att allt inte handlar om vikten. Vad jag skulle vilja göra är att känna mig ok med att visa mina armar i ett snyggt linne. De har jag otroliga komplex för. Med kosten vill jag lära mig att äta smart och att det ska passa in med maten vi äter i familjen.

Jag är 34 år, väger 81 kg o är 167 cm.

Nu håller jag tummarna!

Mvh Åsa Gustafson”

Grattis Åsa! Det ska bli roligt att samarbeta med dig mot dina mål 🙂

 • Tjänstgörande redaktörer: Jenny Åsell, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB