Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Laddat upp för PT-Convention

av Anna
matredo.jpg

Även idag är jag sådär strukturerad och har förberett middagen flera timmar i förväg medan mannen håller sin workshop om ”Small Group Training” på  PT-Convention. Nu är det snart min tur att cykla mot KTH-Hallen och tanka inspiration.

kyckl_sallad.jpg
Ugnsgrillad kycklingfilé med halloumi och grönsaker, avocado/kesella-röra och fetaostsallad väntar efter konventet.

Direkt från köket till en föreläsning om just kost.

 • Aktuell forskning om kost – Fredrik Nyström.

”Aktuella forskningsrön om vilken kost som är mest lämpad att minska vikt, förbättra blodfetter samt förebygga åderförkalkning.  Akuta effekter av hård löpning på stresshormoner samt metabolism diskuteras också, allt med hård träning kanske inte är av godo? Traditionellt har en fettfattig kost förespråkats som lämplig för att minska i vikt samt för att förbättra riskfaktorer för åderförkalkning. Nyare data där man jämfört kost som innehåller mycket kolhydrater med högfettkost (och lågt kolhydratinnehåll) har emellertid ofta visat såväl bättre viktnedgång som bättre blodfetter för högfettkosten och en statlig utredning om mat vid diabetes slog nyligen fast att de gamla fettsnåla kostråden står på mkt bräcklig vetenskaplig grund.”

Sen en workshop som ska bli rolig:

 • Snygg naken med Trippel-F – Frida A Werander 

”Trippel-F står för: *Fitness-träning, där musklerna tonas. *Funktionell träning, för att få en stark kropp på insidan. * Friidrottsinspirerade inslag för uthållighet och mer spänst! En inspirerande workshop som lär dig hur du ger din kund en genomtränad, snygg, atletisk kropp som han eller hon verkligen kommer att älska.”

Spännande! Och i morgon är jag med hela dagen så detta är bara början, men då får det bli hämtmat efteråt då både jag och Jonas är hemma sent. Någon måtta på planerandet får det vara.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB