LCHF-glass med Stevia
avIbland får jag för mig att göra 100 saker samtidigt och igår experimenterade jag med att göra egen LCHF-glass mitt upp i pannkakstekande och salladshack. Jag blev riktigt förvånad hur god den blev – en äggig, gräddig, ljuvlig glassmak. Enkelt var det också och nästa gång ska jag nog riva i lite mörk choklad.
Ingredienser:
- 2 dl vispad grädde
- en knivsudd vaniljpulver
- 4 ägg
- 2 msk Stevia (alt. annat sötningsmedel)
Gör så här:
- Vispa grädden.
- Vispa ägg + sötningsmedel och vaniljpulver.
- Rör ihop allt försiktigt och frys in.
- Rör någon gång i timmen i ca 3-4 timmar.
- Ät och njut!
Hittade förresten köpeglass från Alvestaglass i butiken idag, också LCHF-glass sötad med Stevia (bild ovan). Men vem behöver det när det går att göra egen så lätt?
Och idag är det lördag så det här är vad som hamnade på kassabandet. Kolhydrater (socker) är bästa bränslet vid hård träning och i morgon bitti är planen backintervaller. Ikväll blir det alltså lördagsmys med glass och jag är speciellt nyfiken på den med Delokatobollsmak. LCHF-glassen spar jag till vardagssuget.