Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Lagom stora portioner

av Anna
tonf_lingon.jpg
Dagens minilunch: En burk tonfisk, broccoli, lingonsylt och pumpakärnor. Paleo eller nåt.

Susanne Gustafsson pratade i helgen om att några av de främsta orsakerna till att befolkningen blir allt fetare är stillasittande och stress i kombination med större och större portioner. Plusmenyer, megabullar och stora tallrikar gör att vi äter mer.

Själv väljer jag att äta mitt största och mest vällagade mål på kvällen när hela familjen är samlad, och då blir det rätt MYCKET också. Men eftersom jag inte är överviktig och en stor del av portionerna är sallad spelar det ingen roll. Övriga måltider blir lite vad som finns tillgängligt och går snabbt men ändå är hyffsat näringsmässigt. Jag tänker i färg – mycket grönt och rött, protein, fibrer och bra fett. Och har jag inget annat rött (t.ex. paprika eller tomat) får det bli lingonsylt (osockrad) till tonfisken. 

agg1.jpg
Dagens plus till menyn – ett kokt ägg!

Det ÄR svårt att veta hur stor en normal portion är men Susanne tipsade om flera smarta redskap för att lära sig äta lagom mycket. Kanske inget man använder livet ut, men tills man fått uppfattning om hur det ska se ut på tallriken för att du ska må bra och hålla vikten.

alltommatnotis.jpg

T.ex. denna ”äta-lagom-porslinstallriken”. Finns att köpa för 249 kr på Hållavikten.se

img4.png

Eller måltidsmåttet med olika mått för protein, kolhydrater och grönsaker. Finns även på Apoteket för 199 kr.

  • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez och Mikael Hedmark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB