Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Bröstträning i TRX – film

av Anna
baksaxl_boll.jpg

Idag valde jag många funktionella övningar och superset vid mitt bröst/axel-pass. Satt t.ex. på pilatesboll istället för bänk vid axelpressarna och liggande baksida i kabelcrossen (bild ovan), samt körde i TRXen som i filmen nedan. Nu under min lättare styrkeperiod är mer funktionell träning perfekt eftersom man inte kan belasta med lika tunga vikter i dessa övningar där hela kroppen är med. Vinsten är grym coreträning under hela passet!

Kameran hamnade lite väl nära TRXen men jag hoppas ändå du ser hur jag gör.

 1. Först armhävningar som är betydligt tyngre än på golvet och utmanar bröst, axlar och core regält. Gör övningen ännu tyngre genom att dra ut TRX-handtagen längre. Behöver knappast skriva att du ska spänna magen – det märker du!
 2. Andra övningen är en stående flyers där du står mer upprätt. Reglera tyngden genom att kliva bak/fram med fötterna. Håll lätt böjda armar i en låst possition och pressa handtagen mot varandra m.h.a. starka bröstmuskler. Låt även bröstmusklerna jobba när du kommer ut med armarna och fram med kroppen igen.

Får du inte upp filmklippet? Du hittar det även här.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB