Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Glasstest – riktig, LCHF och Low Fat

av Anna
glass_test2.jpg

Glass är mitt smarr nr 1 om jag får välja och igår kväll hade jag stor test av (för mig) nya sorter jag hittat i frysdisken. Några lite för nyttiga för att ätas en lördagkväll, men jag hade laddat upp med en klassisk Ben & Jerry´s för säkerhets skull. 

Här är mina omdömen:

Alvestaglass Himelsk röra, LCHF – laktosfri och sötad med Stevia. Nej! Inte alls god så jag tog bara någon sked innan den hamnade i frysen igen. Inte ens värd en vardagkväll (eller foto) – då är min egen low carb-glass godare.

Betyg:   :-:  – vill du äta sockerfri glass är det betydligt godare att göra egen.

yollibox2.jpg

Yollibox yoghurtglass naturell – innehåller vasslepulver, bakteriekultur, endast 0,7 g fett/100 ml och är sötad med råsocker och druvsocker (typ snabbaste kolhydraterna som finns). Frisk och fräsch, lite syrlig smak och betydligt godare än jag förväntat mig. Mjuk konsistens och något jag kan äta en vardagkväll. För lördag krävdes dock choklad- och nougatsåsås, men jag fick ändå inte i mig hela burken.

Finns även med smak. Minns inte exakt, men tror det var jordgubb och mango. Den naturella är säkert god ihop med t.ex. varma bär eller fruktsallad.

yollibox.jpg

Betyg:  :++++:  – bra alternativ om du vill äta naturligt med lite fett. Extra plus för texten på burken!

cartedor.jpg

Carte dÓr Nougat – vanlig glass med socker och grädde, utan konserveringsmedel, smak- eller färgämnen. Mumsig, men jag hade högre förväntningar (efter gotteexperten Lindas tips). Små nougatbitar i som är smakade bra, men fransk nougat är inte lika gott som typ ”Guldnougat-nougat” tycker jag. Carte dÓr vanilj med rinnande nougatsås är godare enligt mig.

Betyg:  :+++:  – god, men ingen sensation.

B&J_cookie.jpg

Ben & Jerry´s Cookie Dough – ingen nyhet men alltid en vinnare! Tröttnar aldrig på denna HCHF-glass. Ja, för du känner väl till High Carb High Fat-dieten som ger löpskorna vingar? 🙂

Betyg:  :+++++:  – ingen kommentar på den. Gillar du sött älskar du Cookie Dough.

P.S. Glasstips är kanske inget du vill ha en söndag, men notera till nästa helg eller var lite wild and crazy och ha en glassig söndagkväll. D.S. 

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Elvira Barsotti, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB