Gudagoda sallader – hemligheten!
avTänkte avslöja hemligheten bakom att jag aldrig tröttnar på SALLAD!
Såklart krävs massa goda grönsaker – färska och från ugn, någon typ av proteinkälla, gärna god permasan- eller fetaost och bra fett, t.ex. från avocado och pumpakärnor. Ovan dagens som bestod av isbergsallad, körsbärstomater, paprika, gurka, broccoli, avocado, sojabönor, keso, permasanost, pumpakärnor, ugnsgrillad kycklingfilé + champinjoner, paprika och aburgine. OCH i botten blandat med isbergsalladen…
Ceasardressing! Så god, krämig och passar till mer än klassisk ceasarsallad. Jag gör ofta dubbel sats av receptet nedan som räcker i 1-2 veckor för mig och mannen. Så vid idétorka är det bara att ta vad vi har hemma, klicka på min ceasardressing och njuta.
Ingredienser till ca 5 dl ceasardressing:
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- 2 sardeller
- 3 dl rapsolja (funkar även med olivolja)
- ½ dl finriven parmesanost
- salt & peppar
- vatten
Gör så här:
- Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
- Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
- Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med elvisp till en tjockare vit kräm, likt majonäs.
- Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
- Smaka av med salt och peppar.
- För klassisk ceasarsallad – gör en sallad av romansallad, coctailtomater, bitar av grillad kyckling och riven permesanost.
- Knaperstek bacon och lägg på salladen, samt ringla över ceasardressingen och garnera med brödkrutonger.