Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Vit choklad-kesella med varma hallon

av Anna

Av någon anledning blir det mycket inlägg om mat på helgen, men det är väl trevligt? Igår testade jag att smälta vit choklad över vattenbad för att sen vispa upp med lättkesella, vaniljpulver och lite stevia och ställa svalt en stund. Till detta hallon som jag gratinerade i ugnen men ännu lite mer vit choklad så att den smälte.

Eftersom receptet hamnade här kan du gissa att det var gott och en dessert som dessutom ger bra med protein vilken veckodag som helst. Vill du däremot lyxa till det kan du använda vispgrädde att blanda chokladen med istället.

Ingredienser (1 port):

  • 2 dl Lättkesella
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • ca 4 bitar vit choklad (finns sockerfri från Cavalier om du önskar)
  • 0,5-1 tsk stevia (smaka av hur sött du vill ha)
  • hallon + hackad vit choklad att gratinera med

Gör så här:

  1. Smält vit choklad över vattenbad.
  2. Vispa kesellan fluffig ihop med vaniljpulver, stevia och den smälta chokladen. Ställ kallt.
  3. När det är dags att äta – gratinera hallonen i ugnen på 200° toppad med hackad vit choklad, ca 10 min tills chokladen smält.
  4. Servera med kesellafluffet och njut!

P.S. Vill du låna recept och lägga ut på din blogg är det HELT ok om du länkar till mig. Blir däremot lite sur när vissa större sajter bara snor dem rakt av utan att skriva att de kommer från mig. D.S.

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB