Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Smala ben

av Anna
Benpress – en favorit för att belasta TUNGT.

Senast igår fick jag frågan hur jag gör för att ”få så smala ben”, trots att jag tränar så mycket. Och förra veckan påpekade en läsare mitt sätt att stå på bloggbilderna, men benen isär istället för ihop, som att anledningen skulle vara att benen ser smalare ut då.

Även vinkeln på fotona gör att ögat luras, men min tanke är aldrig att låren ska se smala ut. Magen drar jag däremot gärna in, som putar på ordentligt i avslappnat läge. Notera det 😉

Men svaret är att mitt mål inte ALLS är att få smala lår (något jag även skrivit om tidigare) – tvärtom. Jag tycker det är snyggt med former, stora rumpor och starka lår. Därför tränar jag precis tvärtemot råden många får för att få ”långa smala muskler” (d.v.s. högrepsträning). Jag kör massor av tunga basövningar, utfallsgång med 20-kiloshantlar och benpress med 100 kg.

Ett hinder för mig att bygga de där grymma buggarna är dock min kärlek till löpning (+ anlag förstås). Jag vet att muskelmassan skulle komma snabbare om jag uteslöt den. Å andra sidan gillar jag min kropp som den är och struntar i om rumpan är platt – verkligen inte värt att utesluta en träningsform jag älskar för en sån sak. Det får ta sin tid, jag har ju för 17 fött 6 barn (= rena döden för rumpan).

Dagens träningsoutfit: Linne – Kari Traa, sport-bh och tajts – Casall, strumpor – Gococo, skor – Merrell.

Med detta sagt – smala lår är väl inget att eftersträva? Som jag svarade en läsare – ”var STOLT över dina muskler istället”. Tänk vilken power de besitter (som INTE den där barbiedockan har).

Dagens benträning (8-12 reps/set):

 • Utfallsgång med hantlar – Overhead squats med tom pumpstång upp mot taket, 4 superset
 • Knäböj med fri stång (bild ovan), 3 set – Draken med viktskiva, 3 superset
 • Benpress, 4 set
 • Utfall i smidthmaskin, 3 set/ben
 • Sittande benspark i maskin, 3 set
 • Rumpspark i kabelcross, 3 set
 • Liggande lårcurl med boll – Höftlyft på boll – Plankan med benlyft (film nedan), 3 triset

P.S. Med detta sagt skriver jag under på alla andra bloggares ras mot Katrins Zytomiersakas inlägg. Förmodligen strategiskt skrivet av henne för att få många läsare (lyckades garanterat), och även om det är ett spel (hon kanske inte menar allt hon skriver) är det otroligt svagt att hon låter det ske på andra människors bekostnad. D.S.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB