Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Det gröna guldet

av Anna

Om kaffe är det svarta, socker det vita (eller en annan läskig drog) och kantareller det gula måste spenat vara det GRÖNA guldet. Jag älskar det i alla fall, speciellt stekt (för att få bort vätskan) i olivolja med pressad vitlök och örtsalt som jag gjorde till dagens middag.

Ibland blandar jag även i ägg. Snabbt sätt att tillaga det på.

Och äter nästan jämt ihop med ugnsstekt lax och ugnsgrönsaker, rotsaker, sallad och kokt ägg. Perfect match!

Eller i en paj med fetaost, soltorkade tomater och oliver. Fantastiskt! (Recept här, för jag vet att någon kommer fråga :))

Dessutom är det ingen slump att Karl Alfred (och jag) dopar sig med det, då det också är skrämmande nyttigt – faktiskt den bladgrönsak som toppar listan över näringsrika födoämnen. Det har ett högt innehåll av C-vitaminE-vitamin, Karatenoiderna, Alfakaroten och betakaroten som har en kraftig antioxidant effekt på kroppen och hjälper till att minska fria radikaler i kroppen.

Inget snack om saken. Spenat ÄR det gröna guldet!

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB