Startsida / Inlägg

Träningsresa

av Sanna Eriksson

Det har gått tungt den senaste tiden. Jag har fokuserat mycket på jobbet och saker har hamnat på hög. Jag har fallit tillbaka till att hetsäta godis i soffan på kvällarna och jag känner genast hur trött det gör mig.

Jag har dock inte gett mig med träningen. Jag har sprungit mina tre pass i veckan och har även börjat med intervallpass.
Intervallpass är riktigt psykiskt utmanande att genomföra på egen hand, speciellt om man dessutom har en dålig kosthållning och känner sig som bly i benen.

Men jag får inte vika ner mig!

Jag har stödet från mina nära och kära som tror på mig. Det är viktigt. Jag har dessutom Simon och Johanna.

Idag har jag sms:at med dem båda. Simon skrev i ett peppande sms:

Sanna! Det är i mina öron helt logiskt att träningsmotivationen dyker när jobbet tar all fokus, och sånna perioder hamnar nog alla i ibland. det viktiga är att ha en strategi och i ditt fall är det att hoppa upp i sadeln igen. Det betyder att återuppta bra planering och avsätta tid för löppassen och be om socialt stöd från vänner och familj. Du gjorde det grymt bra under mars och jag vet att du fixar det i några veckor till. Jag lovar att träningslusten återvänder när du minst anar det. Det här ”projektet” är viktigt för dig, det har du berättat för mig och jag tror fortfarande på dina ord. Påminn dig om motiven till varför du har antagit utmaningen. Hör av dig om du vill ha mer support. *spark i rumpan* och tummen upp för att du gjort veckans tre löppass trots att hjärnspökena ville avbryta”

är han inte bara för bra?!

Men hur lyxigt är det inte att Simon just nu spenderar en hel vecka i Turkiet på en träningsresa??

Jag skulle verkligen behöva en träningsresa just nu. En resa med peppning till träning, där man får träffa andra att inspireras av. En resa som skulle ge motivationen en nytändning.

Och gissa vad? Jag ska på min egen träningsresa kan man säga. 😉

På måndag åker jag ner till Stockholm med Humana och genomgår en arbetsmiljöutbildning under tisdag-torsdag och då har jag och Johanna bestämt att vi ska träffas och träna tillsammans på eftermiddagarna.

Kunde det komma mer lägligt?
Att få träna tillsammans med tjejen som genomgår en resa mot samma mål. Vi är snart inne på upploppet och jäklar vad vi ska peppa varandra nästa vecka. Jag längtar.

Nu ska vi tillbaka till banan mer buller och bång.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Strength is a matter of the made-up mind and good support

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB