Startsida / Inlägg

Bytte 10k mot müsli

av Johanna Nargell

Det verkligen spöregnar ute. Hade tänkt ta mig an mina 10 kilometer på morgonkvisten men bestämde mig för att vänta till eftermiddagen och hoppas på lite mindre regnigt väder, kanske till och med uppehåll.

Istället underhåller jag mig nu med att göra veckans last av müsli! Perfekt müsliväder.

image image

Ta en skål med 1 dl ljummet vatten. Tillsätt följande:
2 msk flytande honung
2 msk matolja
2 msk kanel

Blanda sedan i frön:

4 dl havregryn
1-1,5 dl solrosfrön
1-1,5 dl pumpakärnor
0,5-1 dl sesamfrön
Hackade nötter
1 dl kokosflingor

Rör ihop och bred ut på plåt med bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 150 grader. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör om någon gång under rostningen.

När müslin svalnat kan man tillsätta gojibär och torkade tranbär. Ät med yoghurt och färska bär eller frukt.

Lycka till!

  • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Elliot Morseth Edvinsson, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB