Startsida / Inlägg

Grand Finale

av Johanna Nargell

Imorse 07.00 lokal tid stod jag och Sanna taggade till tänderna i Central Park. Startskottet skulle gå klockan 08.00 men innan dess hann vi spana in medaljerna, målgången och uppförsbacken som vi skulle ta oss an de sista 800 meter innan vi klev över mållinjen.

07.30 gav vi varandra en high five och gav oss in i våra startfållor. Studsande upp och ner, höga knän och springandes runt runt bland mina medspringare underhöll jag mig själv de sista minuterna. Simon kom förbi med energi och ett sista pepp.

Framför oss låg Central Park West, avspärrad och väntade på att drygt 7500 löpare skulle storma fram.

image

Amerikanska nationalsången sjöngs och sen gick startsignalen. New York bjöd på sol och näst intill 30 kvava grader. Första kilometrena kändes bra, tempot låg runt 4.50-5.10 och benen kändes pigga, men sen bjöds det på backar. Inte så branta, men långa, och sega. Inte ens i nerförsbackarna kändes det som vila. Tjurig som jag är knatade jag på.

Höll ett tempo runt 5.00-5.20. Kilometer 5 till 8 kommer jag inte riktigt ihåg, de bara försvann men sen blev det tungt, riktigt tungt. Ville öka men benen ville något annat. 400 meters skylten passerades och helt plötsligt hoppar en sjukt energisk människa fram bakom mig, som pratar och peppar och skrattar. Jag hade musik i öronen och hörde inte ett ord, men det spelade ingen roll. Det var Simon. Glad över Simons pepp och knuff i ryggen gjorde jag ett försök att öka, jag såg målbågen och sprang på den sista biten, jag klev över mållinjen och min pulsklocka visade 51.12. Ville lägga mig ner på asfalten i någon fosterliknande ställning men slussades vidare och fick medalj (ingen prispall då det tycktes vara någon som gått i mål på en snabbare tid än jag… mycket oklart), blomma, bagel (only in the U.S.), äpple och vätska. Hittade en bänk där jag satte mig för att andas och Nina joinade inom kort.

Sanna korsade mållinjen bara några få minuter efter och vi insåg att det var klart. Vi hade sprungit 10km i Central Park. Och vi hade nått våra mål 52 respektive 60 minuter som vi tränat för hela våren. Helt galet. We made it! Fantastiskt arrangemang, lopp och upplevelse!

Möra men lyckliga har vi idag tagit oss an ytterligare lite shopping och Brooklyn Bridge. Ikväll väntar sista kvällen i New York och imorgon bitti är det yoga med Simon i Central Park.

Vilken dag, vilket lopp, vi är så lyckliga och stolta!

image
 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén & Joakim Ottosson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB