Startsida / Inlägg

Behövs ingen skämskudde hos Parneviks

av Jan-Olov Andersson
Lars Ohly och Samir Badran.
Lars Ohly och Samir Badran.
Kors i taket – ”Parneviks” är realityserien man kan se utan skämskudden bredvid sig.
Den visar också att Lars Ohly kan göra ny karriär som tv-kändis.
För äldre generationer är Bosse Parnevik, nu 76 år, kändisen i familjen. Legendarisk komiker och imitatör.
Sonen Jesper, det är han som tidigt flyttade till USA, blev golfproffs, drog in massor av stålar, gifte sig och skaffade många barn och byggde en lyxvilla av sällan skådat slag i en stad som heter som en planet, fast ligger i Florida.
Och trots vetskapen om att realityserier är väldigt regisserade… det känns faktiskt äkta, att hela familjen Parnevik verkligen tycker om att ha lite hotell hemma i Jupiter på Floridas östkust. De är öppna och frispråkiga, verkar generösa och har en vettig inställning till livet och att de är lite amerikanskt prylfixerade (Jespers garderob med t-shirts, herregud!) får man väl köpa, de har trots allt bott där i åratal och barnen är uppvuxna där.
Egentligen händer inte så mycket mer än att de får tre sinsemellan väldigt udda gäster:
Prinsessan Birgitta, som inte gör så mycket väsen av sig. Känns lite bortklippt. Blev kanske lite omtumlad av alla de andra yngre och mer utåtriktade personerna.
Förre vänsterledaren Lars Ohly, som först gör Parneviks tonåringar lite rädda för att han är kommunist (!) och inte räds att vädra sina åsikter (han tycker inte om kungligheter). Men han anpassar sig snabbt till lyxlivet, bidrar med gott humör och roliga anekdoter. Vill han inte återgå till sitt gamla SJ-jobb, kan han fortsätta turnera runt som charmig expolitiker i olika dokusåpor.
Och så Samir Badran. Förra ”Paradise Hotel”-deltagaren och nu senast Melodifestival-”artist”, som inte hade en aning om vem Lars Ohly var, än mindre vad rött och blått står för i politiken. Han är beviset för att man kan ta sig fram med charm, attityd och någon slags street smartness, trots, typ, noll poäng i allmänbildning.
”Parneviks” – en TV 3-serie man kan se utan skämskudde…
Tisdag kväll ser jag ”Veckans brott” i SVT 1.
DRAMA
”Jordskott”, SVT 1. Är nu så knasigt, att man inte kan sluta titta.
VERKLIGHET
”Husdrömmar”, SVT 1. Sevärd livsstilsserie om folks bostadsdrömmar.
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB