Startsida / Inlägg

Obama ger sig in i våldtäktsdiskussionen

av Carina Bergfeldt
Obama

För första gången sedan juni månad genomförde Barack Obama i dag en spontan presskonferens… påpassligt nog bara några timmar efter att republikanen Todd Akin hamnat i rejält blåsväder efter sitt klumpiga uttalande om ”legitima våldtäkter”.

Obama kunde inte motstå tillfället att skilja på det som han kallade republikanernas syn på kvinnor kontra hans egen, där han sa att ”våldtäkt är våldtäkt, och tanken att vi ska tolka, värdera och dela upp vilka olika sorters våldtäkt vi pratar om är inte begripligt för det amerikanska folket.”

När han ändå var igång och pratade passade han också på att ännu en gång kritisera Mitt Romney för att han inte vill redovisa hur mycket han betalat i skatt.

”USA:s befolkning förväntar sig att om du vill bli president så ska ditt liv vara som en öppen bok när det gäller din ekonomi. Det är ju inte så att jag uppmanar honom att visa sina sjukhusjournaler, även om vi normalt visar sånt också.”

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB