HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Artursson endast het på isen…

av Niklas Jihde

En riktig dalavecka är över. Vi har fått vara med om den Mora-orkan som tilltagit ordentligt i styrka de senaste dagarna. Behöver inte vara någon Einstein direkt för att inse att framgångar i idrott beror mest på ett ord: självförtroende.

Just det ordet fyllde Moraspelarna hela Vasaloppsspåret med efter den blytunga trepoängaren mot Leksand – något som Almtuna bittert fick erfara två dagar senare. Mora visade klass och styrka med en insats som säkerligen noteras ner ordentligt av de andra tränarna i Hockeyallsvenskan när de spanande in reprisen på Viasat Hockey. Almtuna var verkligen inte dåliga i FM Matsson Arena – det vara bara det att var än Rönnqvists-grabbar hittade på så gjorde Lückners-boys det hela dubbelt så effektivt. Ibland är hockey inte svårare än så helt enkelt.

Det var dock mycket dramatik, som vanligt när vi är på plats med våra kameror. Den här gången hamnade jag i skottgluggen och fick ta emot några väl valda ord av Almtunaspelarna. Anledningen var den jumbotron som hänger i FM Mattsson Arena och visade vår sändning. Något som klubben Mora ansvarar för – inte Viasat Hockey. På den stora ”kuben” gick det klart och tydligt att se en offside innan Almtunas 3-6 reducering – något också den ena linjedomaren gjorde. Vips, så var målet bortdömt.

Vad jag har hört så finns det ännu så länge ingen klar regel över vad som gäller – alltså om domarna har rätt att titta på repriser. För egen del tycker jag det är solklart. Eftersom inte alla lag i Hockeyallsvenskan har tillång till en jumbotron, så ska det självklart inte vara rätt för domarna att använda den förmånen hos de lag som förfogar över en. Blir ju en helt annan bedömning då.

Ja, ja, Almtunas sympatiska tränare, Jonas Rönnqvist var dock den första att erkänna att matchen inte avgjordes på jumbotronen i den här fighten. Stort. Men diskussionen måste upp – och vi måste få ett klart direktiv över vad som gäller – så jag slipper få all skit där nere mellan båsen….

Morabacken – och veckans bästa spelare – Greger Artursson ville inte snacka så mycket hockey innan och efter matchen – istället var han ruggigt taggad på dagens V75-omgång. Jag fick en ”klaring” av Greger. Tack! Hästen kom sist. Ja, det räcker väl med sex poäng den här veckan för Kapten-Arturssson.

Bofors i serieledning efter 12-omgångar, hur coolt är inte det! Den här serien kommer att bli snuskigt jämn. We like!

Trevlig helg,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB